Ετικέτες

17.5.18

Ρωσικά πολεμικά πλοία με πυραύλους Kalibr στέλνει ο Πούτιν στη Μεσόγειο


Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 
«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
Ο κ. Πούτιν, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Π.Ν. της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του - στην Μεσόγειο , στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού. Εξήρε παράλληλα την άψογη και μελετημένη δράση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, επισημαίνοντας ότι «τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ και η αποτελεσματικότητα της αεροπορίας του πολεμικού ναυτικού προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε μονάδες και υποδομές των «τρομοκρατών».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, να αναβαθμισθεί ο ρόλος του πολεμικού στόλου, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή», ενώ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον συντονισμό δράσης του πολεμικού στόλου με τις στρατιωτικές διαστημικές δυνάμεις και άλλα τμήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Διαβεβαίωσε τέλος ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος.
Οι πύραυλοι Kalibr

Οι πύραυλοι Kalibr έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων . Με παρόμοιους πυραύλους είναι εξοπλισμένα ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και άλλα πολεμικά σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.
Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015. Τότε από τέσσερα πολεμικά πλοία, που βρίσκονταν στην Κασπία Θάλασσα, είχαν εκτοξευθεί 26 πύραυλοι. Έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα εναντίον στόχων στην Συρία.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.