Ετικέτες

29.4.18

Ο μικρός Άλφι Έβανς αντιστέκεται στη βρετανική νομοθεσία περί ευθανασίας

Σχόλιο: ο μικρός κοιμήθηκε εχθές τελικά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Ο δίχρονος Βρετανός Άλφι Έβανς πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια και κρατιέται με μηχανικά μέσα στη ζωή. Οι γονείς του έχουν πίστη και θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή μέχρι τέλους. Αντίπαλός τους σ’ αυτή τους την επιθυμία είναι το… Κράτος! Το Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, κάνοντας χρήση της κρατικής νομοθεσίας περί ευθανασίας, εξέφρασε την άποψη ότι, επειδή οι γιατροί του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει πλέον ελπίδες ζωής και δεν οσονούπω δεν θα χτυπάει η καρδιά του, είναι προς το συμφέρον του παιδιού η… παύση της μηχανικής υποστήριξης και άρα ο τερματισμός της ζωής του και αποφάσισε την αποσύνδεση του παιδιού από τα μηχανήματα, χωρίς τη συναίνεση των γονέων!

Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή όχι μόνο από τα βρετανικά δικαστήρια, που απέρριψαν όλες τις αιτήσεις των γονέων, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκρινε ότι το παιδί βασανίζεται και είναι συμφερότερος ο θάνατός του από την προσπάθεια επιβίωσης, που επιθυμούν οι γονείς του, αρνούμενο στους τελευταίους να έχουν άποψη για τη ζωή του παιδιού τους. Οι γονείς πρότειναν μάλιστα τη μεταφορά του σε ιταλικό νοσοκομείο, που δέχεται να συνεχίσει τη θεραπεία, αλλά και αυτό δεν έγινε δεκτό. Έτσι, τη Δευτέρα 23 Απριλίου ο μικρός Άλφι αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα υποστήριξης. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά, ανέπνεε ακόμα κανονικά, ακόμα και χωρίς μηχανική υποστήριξη! Η τελευταία προσπάθεια των γονέων ήταν να πάρει το παιδί τους ιταλική υπηκοότητα, ώστε να δικαιούται να πάει σε ιταλικό νοσοκομείο, κάτι που πέτυχαν λίγο πριν αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα ο μικρός Άλφι και πλέον όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στις 25/4/2018 δικαστήριο απέρριψε την αίτηση των γονέων του Άλφι να πάνε το παιδί τους (που πήρε ιταλική υπηκοότητα) για θεραπεία στην Ιταλία. Οι γονείς πλέον ζητούν από το νοσοκομείο απλώς να πάρουν το παιδί τους στο σπίτι. Στις 26/4/2018 μια διεθνής ομάδα νομικών αποφάσισε να κάνει έφεση στην πιο πάνω δικαστική απόφαση σε ιταλικό δικαστήριο. Οι γονείς δέχτηκαν τη βοήθεια. Στην Ουάσιγκτον οργανώθηκε διαδήλωση για το θέμα, ενώ Βρετανός ευρωβουλευτής πρότεινε τροποποίηση του βρετανικού νόμου, ώστε να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη των γονέων σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πατέρας του Άλφι, με δήλωσή του, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να επιστρέψουν στην καθημερινότητα, ώστε αυτός και η ομάδα θεραπείας να εργαστούν προς το συμφέρον του παιδιού.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2: Ενώ πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η παραπάνω δήλωση του πατέρα του παιδιού έγινε υπό καθεστώς εκφοβισμού από τους γιατρούς του νοσοκομείου, την ίδια ημέρα 26-4-2018, ο Ιταλός καθολικός ιερέας που έδωσε το χρίσμα στο παιδί και βρισκόταν δίπλα του στο νοσοκομείο, ανακλήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο του Λίβερπουλ. Λίγο πριν είχε ελέγξει τους γιατρούς του νοσοκομείου για τη στάση τους, επισημαίνοντάς τους την ευθύνη τους απέναντι στο Θεό για τη ζωή του Άλφι. Ο αρχιεπίσκοπος ξάφνιασε τους ανά τον κόσμο υποστηρικτές του παιδιού, τασσόμενος με δηλώσεις του υπέρ του νοσοκομείου: «Γνωρίζω τη συμπόνοια του ιταλικού λαού [αναφερόμενος προφανώς στην απόδοση ιταλικής υπηκοότητας στον Άλφι, προκειμένου να μεταβεί για θεραπεία στην Ιταλία], αλλά το ιατρικό και νομικό μας σύστημα στη Βρετανία βασίζεται επίσης στη συμπόνοια και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του παιδιού», υποστηρίζοντας έτσι τους νόμους της Βρετανίας περί ευθανασίας, που δεν δίνουν το δικαίωμα στους γονείς του παιδιού να αποφασίσουν για τη συνέχιση της θεραπείας. 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3: Αφού έζησε πάνω από 100 ώρες, μετά την απόφαση του αγγλικού νοσοκομείου να τον αποσυνδέσει από το μηχάνημα υποστήριξης, χωρίς τη συναίνεση των γονέων του, ο μικρός Άλφι άφησε σήμερα 28-4-2018 την τελευταία του πνοή. Αιώνια η μνήμη. https://www.lifesitenews.com/news/breakingalfie-evans-has-died
Πηγές:
https://www.tribune.gr/world/news/article/459094/alfi-evans-i-italia-thelei-na-nosileysei-to-23-minon-nipio-poy-to-theoroyn-mataio-sti-vretania.html
Συνεχής ενημέρωση για την υγεία και το θέμα του Άλφι Έβανς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.