Ετικέτες

29.3.18

Έλληνες στρατιωτικοί: Τη Μεγάλη Εβδομάδα η απόφαση για την ένσταση


Την Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών κατά της αρνητικής απόφασης του ειρηνοδικείου στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλαν εχθές Τρίτη. Ωστόσο ο πήχης των προσδοκιών για μια θετική εξέλιξη στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπαίνει ψηλά. 
Όπως επισήμαιναν πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις δικαστικές εξελίξεις, ουδέποτέ στα δικαστικά χρονικά της Τουρκίας, το άτυπο δευτεροβάθμιο δικαστήριο - στο οποίο εξετάζονται οι ενστάσεις - ακόμη και σε διαφορετικής φύσεως υποθέσεις, δεν έχει αναιρέσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρώτο βαθμό.  Επιπρόσθετα υπενθύμιζαν το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη γειτονική χώρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την ερχόμενη Παρασκευή πάντως είναι στα σκαριά ένα νέο ραντεβού των συνηγόρων υπεράσπισης των δυο στρατιωτικών με τον Γενικό Εισαγγελέα. Σε αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση για το κατηγορητήριο. Το περιεχόμενο του άλλωστε θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης και κυρίως για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος, σε πρώτο χρόνο, από την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΟnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Πενταγώνου, νωρίτερα σήμερα εκείνο που καίει την ελληνική πλευρά, δεν είναι τόσο τα τουρκικά τερτίπια με την πρόωρη κλήση στο δικαστήριο και την ταχεία απόρριψη του αιτήματος, όσο το θέμα του κατηγορητηρίου. Η σύνταξή του είναι καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς. Είναι στην αιχμή των προτεραιοτήτων και θεωρείται εξίσου υψηλής σημασίας η διάψευση το συντομότερο δυνατόν των πληροφοριών, που συντηρούνται από το κρατικό πρακτορείο, για την κατηγορία της απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας.

Ερντογάν: Δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ο Ερντογάν  δήλωσε από τη Βάρνα ότι : " Δεν είμαι πιο μεγάλος από τη Δικαιοσύνη".

Συγκεκριμένα είπε:

"Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις μας με Κύπρο και Ελλάδα. Συζητήθηκε η κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι φυλακίστηκαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε στρατιωτική περιοχή. Μου είπαν ¨Εσείς είστε μια πολύ ισχυρή χώρα, εσείς είστε ένας ισχυρός πρόεδρος της Δημοκρατίας, διασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των 2 στρατιωτικών¨. Εγώ ως απάντηση τους είπα πως ¨Δεν είμαι μεγαλύτερος από την δικαιοσύνη. Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν οι δικαστικές αρχές¨.

http://www.onalert.gr/stories/ellines-stratiotikoi-ti-megali-triti-i-apofasi-gia-tin-enstasi/64338
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.