Ετικέτες

18.6.17

Άγιος Ιούδας ο Αδελφόθεος


19 Ιουνίου



Η ε­ορ­τή της 19ης Ι­ου­νί­ου εί­ναι α­φι­ε­ρω­μέ­νη στον Ά­γιο Aπό­στο­λο Ι­ού­δα τον αδελ­φό­θε­ο, ο οποίος ήταν αδελφός του Ιακώβου του αδελφόθεου (του πρώτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων). [1]

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (19/6/17 - 25/6/17)



Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η δεύτερη της νηστείας των Αγίων Αποστόλων (η οποία λήγει στις 29/6 μετά τη θ. λειτουργία). Η νηστεία αυτή αφορά το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπεται να τρώμε ψάρι.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (λαδερό ή ψάρι) 

Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Tae-ho «Ένας 12χρονος με συγκλονιστική δύναμη ψυχής!!»

Είναι ένας μικρός άντρας με μεγάλη θέληση. Ένα 12χρονο αγόρι με δύναμη ψυχής.
Ο Tae-ho γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου το 2000 στη Νότια Κορέα και εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του λίγο μετά τη γέννα.
Ένα μωρό χωρίς χέρια με δυσπλασία στα πόδια και τόσο ευαίσθητο που οι γιατροί πίστευαν αρχικά πως δεν θα τα καταφέρει.

Ὁ Κύριος μας ἐξαφανίζεται ἀπό τό Ἅγιο Δισκοπότηρο


Σ΄να μικρό χωριουδάκι τς Λέρου, πρίν πό 30 περίπου χρόνια γινε τό ξς θαυμαστό, πού μς διέσωσε φηγηματικά νας γιος συγχωρεμένος πό τό 2010 ερέας, παπά-Χρστος. Διαβάστε διήγηση καί φρίξτε μέ τήν πέραντη γάπη πού μς χει Χριστός μας:

γ. Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα



Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους.

Είδα μια γυναίκα που στεκόταν πάνω από τη σύζυγό μου, έχοντας το χέρι της ακουμπισμένο στο κεφάλι της γυναίκας μου και στο άλλο χέρι κρατούσε το Σταυρό


Η γυναίκα μου έκανε χημειοθεραπείες και πονούσε. Ήμουν δίπλα της στο νοσοκομείο και όπως είχα ξαπλώσει κοντά της, στο κρεβάτι της, είδα μια γυναίκα που στεκόταν πάνω από τη σύζυγό μου, έχοντας το χέρι της ακουμπισμένο στο κεφάλι της γυναίκας μου και στο άλλο χέρι κρατούσε το σταυρό.

Σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού Χριστού



Όσοι δεν είναι Χριστιανοί βρίσκουν δύσκολο να πιστέψουν πως ζούμε στις έσχατες μέρες…

Η Αγία Γραφή αναφέρει: «…για να θυμηθείτε τα λόγια… γνωρίζοντας πρώτα τούτο, ότι στις έσχατες μέρες θα έρθουν εμπαίκτες, που θα περπατούν σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και λέγοντας: Πού είναι η υπόσχεση της παρουσίας του; Δεδομένου ότι από την ημέρα που οι πατέρες κοιμήθηκαν, όλα παραμένουν έτσι από την αρχή της κτίσης.» (Επιστολή Πέτρου Β΄ 3: 2, 3 – 4)