Ετικέτες

6.6.17

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΕΣΙ – ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρώπινη φυλή
«—Δημιούργησε ὁ Θεός ἐξ ἀρχῆς διαφορετικές φυλές ἀνθρώπων;

Ενα εναλλακτικό όραμα για την παραγωγή 7/6/17 (trailer) - Γνωρίστε τους ομιλητές

Στήν σπηλιά οὔτε κρύο οὔτε ζέστη, οὔτε ἀρρώστια! Ἤμουν μία χαρά. Ἡ μάνα μου ἡ Παναγιά δέν μοῦ χάλασε ποτέ χατίρι. Ὅλα μοῦ τά ἔδωσε

ΓΕΡΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ

Ευχή στο Πανάγιο Πνεύμα

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλοξενια αβρααμ

Πριν από 4 μήνες είχαμε αναρτήσει μια όμορφη ευχή προς το Πανάγιο Πνεύμα, την οποία μπορούμε να την διαβάζουμε καθημερινώς ή όποτε θέλουμε τόσο για την Εκκλησία μας όσο και για την πατρίδα μας. Την αναδημοσιεύουμε:

«29 Mαίου 1453 Άλωσις μνήμες»


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη - Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στις 28/5 στο Γυμνάσιο Ψαχνών η εκδήλωση , αφιέρωμα στην θλιβερή ημέρα της άλωσις της Κωνσταντινούπολης με τίτλο " 29 Μαΐου 1453 Άλωσις μνήμες" . Στην ιδιαίτερη πετυχημένη εκδήλωση έλαβε μέρος  ένας δικός μας αδερφός και φίλος ο Κυριάκος Στάντζος μαέστρος της παραδοσιακής χορωδίας - ορχήστρας του Εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου "Οι Ρίζες".  Η σχολή Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος "Ιερεύς Παύλος Σκοπελίτης" με χοράρχη τον κ.Δημήτριο Τσίμπο και τον χορευτικό σύλλογο Καθενών "ΕΡΙΑ" με χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Τσοκάνη με την συνεργασία του Εκπολιτιστικού συλλόγου. 
Αγαπητοί μας φίλοι αναντίρρητο χρέος μας να μη ξεχάσουμε ποτέ τη δόξα του Βυζαντίου και τις χαμένες πατρίδες και να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές το μεγαλείο του Ελληνισμού.

Λονδρέζα Δεροπολίτισσα


Από τον Κ-Τ

Βλέπω ότι μερικοί σοκαρίστηκαν που χτες στο Λονδίνο, κάποια απο τα θύματα εσφάγησαν σαν αρνιά, με τελετουργικό κόψιμο του λαιμού. Αναρωτιέμαι, εσείς που ζείτε;
Πώς έσφαξαν τον γιατρό που πήγαινε τη σύζυγο του να γεννήσει, στον Άγιο Παντελεήμονα;
Αλλά, ξέχασα, δεν ήταν της "αριστεράς και της προόδου" το θύμα και το θέμα θάφτηκε και ξεχάστηκε.