Ετικέτες

1.5.17

Τι συμβολίζει η κίνηση όταν κάνουμε τον Σταυρό μας

Σταυρό


Μια από τις πρώτες κινήσεις που κάνει ο χριστιανός κάθε μέρα που ξυπνάει και από τις τελευταίες πριν κοιμηθεί, είναι το σημείο του σταυρού. Κι όχι μόνο τότε· πολλές φορές κάθε μέρα μπορούμε να φέρνουμε στη σκέψη μας τις ευεργεσίες του Θεού, να Τον ευχαριστούμε αλλά και να τον παρακαλούμε για κάτι που θέλουμε. Τότε κάνουμε το σημείο του σταυρού.

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Είναι "Ερωτική" ή "Ανέραστη" η Εκκλησία;

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Είναι

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 24η Απριλίου 2017

ΕΙΝΑΙ «ΕΡΩΤΙΚΗ» Η «ΑΝΕΡΑΣΤΗ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Το μυστήριο της αγάπης



Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης για το μυστήριο της αγάπης.

Σε απίστευτη πρόκληση προχώρησε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, που καλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής να δώσου χρήματα για την Τουρκική Υπηρεσία Αεροπορίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικο προξενειο κομοτηνη
Σχόλιο: Οι διάττοντες πολιτικοί αστέρες ,που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον ξένο και ντόπιο παράγοντα, είτε ηθελημένα , είτε χωρίς την θέληση τους (οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος) και οχι τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι  για την κατάντια της Θράκης μας ,και ΟΧΙ μόνο. Οι Τούρκοι ξέρουν να κάνουν αυτό που κάνουν , αιώνες τώρα και εξάλλου τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς τι κάναμε και τη κάνουμε; Γιαυτό οι πατεράδες μας βλέποντας αυτή την εσωτερική υπονόμευση έλεγαν " Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους". Σήμερα στα χρόνια της μεγάλης αποστασίας θα  λέγαμε τους πατεράδες μας : Ακραίους! Γραφικούς! "Εχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελληνική κοινωνία απλά τώρα είναι ορατή απο τους πολλούς" όπως λέει ενας σύγχρονος αγωνιστής της Ρωμιοσύνης. 

Σκοτεινές όψεις από τον λαμπερό κόσμο της 7ης τέχνης

Σκοτεινές όψεις από τον λαμπερό κόσμο της 7ης τέχνης

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ
τῆς κ. Ἀγγελικῆς Χατζηιωάννου

Συνεργάτιδος τῆς Σ.Ε. ἐπί τῶν Αἱρέσεων


Οι κακοδοξίες των ΨΕΟΔΟμαρτύρων του Ιεχωβά



Τέκνα εν Kυρίω αγαπητά,
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο και μαθητής της αγάπης, στην δευτέρα του Καθολική επιστολή, ομιλεί για πλάνους πολλούς και αντιχρίστους, που εμφανίσθηκαν στον κόσμο, και συμβουλεύει τους Χριστιανούς να μη δέχονται στα σπίτια τους τους αιρετικούς (Β´ Ιωάν. α´, 7-11). Επίσης τονίζει, ότι δεν πρέπει ούτε «χαίρετε» να τους λέγουν, διότι όποιος λέγει «χαίρετε» στον αιρετικό, που έρχεται να του διδάξει άλλη πίστη από αυτήν που κατέχει και διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, γίνεται συμμέτοχος στα πονηρά του έργα!  Και αν δεν πρέπει ούτε να χαιρετούμε τον αιρετικό, πολλώ μάλλον δεν πρέπει να προσεγγίζουμε τις ομάδες των αιρετικών, τις οργανώσεις τους και τις εκδηλώσεις τους.

Υπέρ αναπαύσεως Σεραφείμ μοναχού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάσταση

Παρακαλώ ας προσευχηθούμε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του δούλου Του 

Σεραφείμ μοναχού

ο οποίος κοιμήθηκε πριν από μια εβδομάδα. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του στην ενορία του.

Αιώνια του η μνήμη, καλό παράδεισο να έχει!