Ετικέτες

10.4.17

Όρθρος Μ. Τρίτης (ημερολογιακά Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα): Η παραβολή των δέκα παρθένων


ακολουθία όρθρου, τυπικό ΕΔΩ

του Σεβ. Μητροπολίτου Αντινόης Παντελεήμονος

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για το παράπονο του χριστού

Αυτές τις ημέρες άκουσα κάτι που με έφερε σε βαθιά σκέψη. Ο Χριστός μας λέει, εμφανίστηκε σε μια αγιασμένη γιαγιούλα και της είπε με βαθύ παράπονο, ότι οι άνθρωποι τον έχουν ξεχάσει, ούτε 10 λεπτά την ημέρα δεν τον θυμούνται. Δεν σας κρύβω, αγαπητοί μου φίλοι, ότι ακούοντας αυτά τα λόγια, ελέγχθηκα, προβληματίστηκα και αποφάσισα ότι ο Θεός μας έχει απόλυτο δίκιο. Δεν προσευχόμαστε, μα και όταν το κάνουμε, ο νους μας καλπάζει εδώ και εκεί, με αποτέλεσμα να λείπει η καρδιά, την οποία ζητάει ο Κύριος. 

«ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» – Η ταινία του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Κίτρους «Άγιος Φώτιος» (ΒΙΝΤΕΟ – Ολόκληρη η ταινία)

Αποτέλεσμα εικόνας για παραμυθι χωρις ονομα ολη η ταινια

Η αγάπη φίλε μου... αυτή είναι το κλειδί...

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεός αγάπη

της Μάρως Σιδέρη, θεολόγου-ιστορικού

Η χριστιανική διήγηση έχει πάντα πίσω της βαθιές, ουσιαστικές αλήθειες. Αλήθειες που στόχο έχουν να κάνουν τον ακροατή πιο συνειδητοποιημένο αγωνιστή της ζωής. Και βασική προϋπόθεση για να αγωνιστεί κανείς στη ζωή και για τη ζωή είναι να μη φοβάται το θάνατο. Να μην τον αποζητά, αλλά όταν αυτός έρχεται να μη τον φοβάται. Η ιδέα ότι η ζωή και ο θάνατος δεν είναι παρά τα δύο δωμάτια του οικοδομήματος της ύπαρξης (άρα ότι υπάρχουμε και μετά το πέρας της επίγειας ζωής μας) αποτελεί τον πυρήνα της χριστιανικής κοσμοθεωρίας και η ιστορία του Λαζάρου είναι το πιο γλαφυρό παράδειγμα αυτής της ιδέας.