Ετικέτες

28.2.17

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προς Άραβες Πρέσβεις: Οι τρομοκράτες είναι υπηρέτες του Σατανά




του Θωμά Αναστασιάδη

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας στην Τανζανία

tnaza-1


Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμ. Γαβριήλ, των Μοναχών και των πνευματικών τέκνων αυτού.

Η κυρά Σαρακοστή με χρώμα Ελληνικό είναι έτοιμη και μας παραδειγματίζει με προσευχή,σιωπή,νηστεία και ταπείνωση. Καλή Σαρακοστή και καλή δύναμη σε όλους μας.




Πρόσφατα έμαθα για την ιστορία της κυρά Σαρακοστής που η παράδοση της κρατάει αιώνες. Μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα τα έθιμα μας ειδικά εάν περιέχουν και κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας αλλά σώζουμε κι ένα μέρος της ιστορίας μας. Με στόμα ανύπαρκτο -λόγω της νηστείας- με τα χέρια σταυρωμένα -λόγω της προσευχής- και με ποδαράκια επτά -να συμβολίζουν τις επτά βδομάδες απ'τις Απόκριες μέχρι την Ανάσταση- η κυρά Σαρακοστή υπήρξε, τρόπον τινά, η "βασίλισσα" του νηστίσιμου Σαραντάμερου (ουσιαστικά πενηνταήμερου όμως) που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. 

Zombie Walk Athens 2017 με ΑΛΛΟΚΟΣΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.Ο διάβολος χορεύει-παρέλαση «νεκροζωντανών».

Αποτέλεσμα εικόνας για πατρα ο διαβολος  καρναβαλι

Ένα από τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα έθιμα στην χώρα μας είναι το καρναβάλι. Εδώ και πολλά χρόνια με την έναρξη του Τριωδίου αρχίζει ο «χορός» με ξέφρενες διασκεδάσεις, μασκαρεμένα πρόσωπα,ποτά και σαρκικά πάθη. Έχουμε καταλάβει πόσο κακό κάνουμε στην ψυχή μας και πόσο χώρο δίνουμε στον διάβολο να μας κυριεύσει ;