Ετικέτες

13.2.17

Γιαγιά, τι ’ναι το Τριώδιο;

Σχόλιο ιστολογίου " Ἑλληνικὴ Ναῦς": Διανύουμε πλέον την δεύτερη εβδομάδα του τριωδίου.
Διαβάστε τώρα την παρακάτω πολύ κατατοπιστική ιστορία:

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (13/2/17 - 19/2/17)


Η τρέχουσα εβδομάδα (13/2/17-19/2/17) είναι η δεύτερη εβδομάδα του τριωδίου. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η τελευταία εβδομάδα που μπορούμε να φάμε κρέας (ακολουθεί η τυρινή εβδομάδα, οι 6 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής και η Μ. Εβδομάδα).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 15/2: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 17/2νηστεία (λαδερό φαγητό)
Αγ. Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος

Παναγία μου Βαρνάκοβα σώσε με, φώναξε και τότε είδε Άγγελο Κυρίου να ανοίγει τις φτερούγες του και να τον κλείνει μέσα σε αυτές…



Ένα συγκινητικό περιστατικό, που αποδεικνύει αφ’ ενός τη δύναμη και τη θεϊκή Χάρη που έχει η Παναγία μας και αφ’ ετέρου το πόσο την αγαπούν και Την σέβονται οι άγιοι Άγγελοι, συνέβη προσφάτως σε έναν Έλληνα ξενιτεμένο

Η Ευφροσύνη είναι κλινικά νεκρή, αλλά η καρδιά της χτυπάει ακόμα...



Η Ευφροσύνη (κλικ εδώ) σύμφωνα με τους γιατρούς είναι κλινικά νεκρή. Η καρδιά της ακόμα λειτουργεί με βοήθεια, αλλά οι γιατροί δίνουν λίγες ώρες λειτουργίας ακόμα... Πρότειναν στην οικογένεια να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, αλλά αρνήθηκαν και σωστά έκαναν, διότι κλινικά νεκρός δεν σημαίνει νεκρός.

Κάνετε μια προσευχούλα για την αδερφή μας. Βέβαια, ας γίνει το θέλημα του Κυρίου σε κάθε περίπτωση. Ας ευχηθούμε για τον σύζυγό της, τα τρία παιδάκια τους και την μητέρα της που χρειάζονται την θεία βοήθεια σε κάθε περίπτωση.

Αναλυτικά η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το λεπτό ζήτημα της δωρεάς οργάνων και τις προϋποθέσεις της στον παρακάτω σύνδεσμο:



λληνικ Νας
https://ellasnafs.blogspot.gr/

Η ανάγκη να μείνουμε για λίγο έστω μόνοι με τον εαυτό μας




Ζούμε όλοι σε εντατικούς ρυθμούς ζωής. Ποικίλα τα εξωτερικά ερεθίσματα και οι αφορμές που μας περισπούν. Μας ελκύουν το ενδιαφέρον. Αφιερώνουμε χρόνο. Γεμίζουμε με άγχος και εσωτερική ένταση. Είναι τόση και τέτοια η καθημερινή ειδησεογραφία και τόσες και τέτοιες οι δήθεν ανάγκες της εποχής μας που για τους πολλούς είναι άπιαστο όνειρο η ησυχία, η ηρεμία και η μόνωση.

Το Τριώδιο είναι περίοδος ανατροπής!

talons

Του Ηλία Λιαμή στην Romfea.gr
Δρ. Θεολογίας, καθηγητή Μουσικής

Τί σημαίνει πνευματικός γονιός; Ποιά η ευθύνη του;

γονιός

Τρομερή η ευθύνη των αναδόχων: Τι ακριβώς σημαίνει πνευματικός γονιός, ποιο το μέλημά του;Κανένας δεν μπορούσε να βαπτισθεί και να γίνει μέλος της Εκκλησίας, από ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα, εάν δε διδασκόταν και δεν αποδεχόταν τις αλήθειες της ορθοδόξου πίστεως.

Μοναχός Αρσένιος: Τα δύο άκρα: οικουμενισμός και ζηλωτισμός