Ετικέτες

5.2.17

Δημήτρης Κοντογιώργης: Άξιον εστίν - βαρύς τετράφωνος (Πεστενγκιαρ μακαμ)

Δημήτρης Κοντογιώργης: Κοινωνικό (εις μνημόσυνον) αιώνιον έσται δίκαιος (ήχος βαρύς)

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 7/2-13/2


Η ερχόμενη εβδομάδα (7/2-13/2) είναι η πρώτη εβδομάδα του τριωδίου και ανήκει στις λεγόμενες απολυτές περιόδους. Όλες τις ημέρες μπορούμε να καταλύσουμε τα πάντα! Έχουμε εισέλθει στις 3 τελευταίες εβδομάδες πριν την Μεγάλη Σαρακοστή!

Κυριακή 7/2 - Κυριακή 13/2: κατάλυση εις πάντα

Έζησε στον κόσμο σαν παιδάκι και έγινε μαγνήτης του Αγίου Πνεύματος!



Είμαστε τσιγκούνηδες στα συναισθήματα. Δε μιλάμε, δε λέμε τι αισθανόμαστε -πιστέυουμε ότι θα προδοθούμε. Μπορεί να έχουμε προδοθεί παλιότερα: τούτο κάνει την εξωτερίκευση των συναισθημάτων πιό δύσκολη.

Η δεισιδαιμονία της «θετικής ενέργειας»…



Είναι της μόδας να διαφημίζεται η ανάγκη να έχουμε «θετική ενέργεια» στη ζωή μας.

Η διαφορά δαιμονικής και θεάρεστης λύπης



Όταν βλέπει κανείς τον εαυτό του και τα χρόνια να περνούν, όταν βλέπει τις αποτυχίες του, τα τραύματά του, τις αμαρτίες του, τις εσωτερικές του πληγές, τις απιστίες του, τα συντρίμμια της υπάρξεώς του, τα πτώματα του λογισμού του, της καρδιάς του, με τα οποία γέμισε την ζωή του, όταν βλέπει πόσες φορές μετανόησε και τίποτε δεν έκανε, τον κυριεύει μία λύπη.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΝΤΥΝΕΙ» ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΝΔΥΜΑ.


Η «Αποστολική Διακονία», ο οργανισμός που ασχολείται με τη διοργάνωση του ιεραποστολικού και μορφωτικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε δύο ολόκληρα χρόνια τις επαφές με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, προκειμένου να μεταφέρει το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα.

Εκκλησιασμός και νέοι: Απουσία, συνήθεια ή επιλογή;