Ετικέτες

1.2.17

Προσευχή για τη Μαρία και όλα τα νέα παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Η Μαρία είναι μια νεαρή φοιτήτρια, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρουσιάζει επίσης ζητήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Δεν έχει γνωρίσει από κοντά την ορθοδοξία, πιθανότατα όχι με δική της ευθύνη. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να την ελεήσει, να της δώσει την ευκαιρία να Τον γνωρίσει και να θεραπεύσει τα βαθιά ψυχικά της προβλήματα. 

Ας προσευχηθούμε ταυτόχρονα για όλα τα νέα παιδιά (μαθητές ή φοιτητές) που δυστυχώς οι περισσότεροι είναι εκτός εκκλησίας με ευθύνη των γονέων τους κυρίως, αλλά και ως συνέπεια του σύγχρονου τρόπου ζωής που έχουμε υιοθετήσει, ζώντας μέσα στην αμαρτία, αγκαλιασμένοι με τα πάθη μας και μακριά από τον Κύριό μας, ο οποίος πασχίζει να μας σώσει διατηρώντας όμως ταυτόχρονα το αυτεξούσιό μας.

Ἑλληνικὴ Nαῦς

Γιατί σὲ μένα…

Γιατί σὲ μένα, Θεέ μου; Ἠχεῖ στὰ αὐτιά μου αὐτὸ τὸ ἐρώτημα καὶ ἀντηχεῖ βαθιὰ στὴν καρδιά μου.

Η Νέα Τάξη του Σόρος σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα


Η Νέα Τάξη του Σόρος και ΣΙΑ σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα. 

Υπέφερα από τις σπαραχτικές φωνές

Αποτέλεσμα εικόνας για υπογεννητικοτητα ελλαδα χριστος

Ένα από τα στοιχεία που διακρίνει τους Έλληνες είναι η υπερηφάνεια. Άραγε πόσο υπερήφανοι είμαστε για τα ποσοστά των φόνων που γίνονται στην χώρα μας ;

Άγιος Πορφύριος: Κανείς δεν μπορεί να φθάσει στον Θεό, αν δεν περάσει απ’ τους ανθρώπους


Διδαχές Αγίου Πορφυρίου 

Η ώρα του φαγητού – Η εξουδετέρωση της υπερηφάνειας


Κάποτε, καθώς περνούσε έξω από ένα σπίτι, είδε από τ’ ανοιχτό παράθυρο το νοικοκύρη να κάθεται στο τραπέζι και να τρώει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.