Ετικέτες

30.1.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (30/1/17 - 5/2/17)


Η τρέχουσα εβδομάδα (30/1/17-5/2/17) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 1/2: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 3/2νηστεία (άλαδο/λαδερό φαγητό)
[Κατά το Νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου, διότι δεν απεδόθη ακόμα η εορτή της Υπαπαντής. Ρωτήστε τον πνευματικό σας για το ποια εκδοχή να ακολουθήσετε.]

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: μέχρι τις 22:00

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ανανέωση 5/2/17: Αδέρφια έγινε το θαύμα!  Συνέβη θεαματική αλλαγή στα δεδομένα και η οικογένεια δέχθηκε κυριολεκτικά την σωτηριώδη θεία επέμβαση ως αποτέλεσμα των προσευχών του πνευματικού τους, αλλά και πολλών άλλων μέσα στους οποίους ελπίζουμε να προσφέραμε κι εμείς ό,τι μπορούσε ο καθένας.

Αδερφοί μας εν Χριστώ κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Μην ζητάτε λεπτομέρειες, το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο λόγω επιπλοκών νομικής φύσεως:

Εμείς απλά ας ζητήσουμε ο Κύριος να ελεήσει και να φωτίσει τους αδερφούς μας:

Δημήτριο
Δέσποινα 
Λαμπρινή

και να βοηθήσει να ξεπεράσουν τον "γολγοθά" που διανύουν αυτές τις ώρες. Αν και η κρίσιμη φάση διανύεται αυτή την στιγμή, είναι σίγουρο ότι τα αδέρφια μας θα μας έχουν τεράστια ανάγκη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ελληνική Ναυς


Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝΣτις 30 Ιανουαρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, όπως καθιερώθηκε από το 1100 μ.Χ.. Η γιορτή τους, από το 1842, λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, μια και οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας.

Οι Τρεις Ιεράρχες είναι: ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.

«Μαρτυρίες πέραν τού τάφου». Ο γέρων Νίκων αποκαλύπτει μια συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία


Σχετική εικόνα

Το Δεύτερο ΒάπτισμαΤό ἅγιο Βάπτισμα, σύμφωνα μέ τή πίστη τῆς Ἐκκλησίας μας, καθαρίζει τήν ψυχή ἀπό κάθε ἁμαρτία, καθιστώντας την ὁλόλευκη καί λαμπερή. Αὐτή τήν καθαρότητα, ἔχουμε χρέος νά τήν διατηροῦμε μέχρι τό τέλος τῆς ζωῆς μας, δηλαδή νά ἀπέχουμε ἀπό κάθε ἁμαρτία καί νά ζοῦμε ὅπως θέλει ὁ Θεός.

Διδακτική ιστορία: Γνωρίζεις τι γίνεται αν διαβάζεις του χαιρετισμούς της Παναγίας κάθε μέρα;[...] Στα παλιά χρόνια, δηλαδή πριν από το 1800, κάποιος εκεί τότε, - υπήρχαν πολλοί λησταί, όπως είναι γνωστό, που στήνανε καρτέρι στα σταυροδρόμια, και λήστευαν τους περαστικούς,

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

30 Ιανουαρίου