Ετικέτες

27.1.17

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Ας ενεργοποιήσουμε το υπερόπλο της προσευχής! (ανανεωμένο 2/2/2017)

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Τριάδα

Αγαπητά μας αδέρφια εν Κυρίω, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις με αφορμή την Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης και την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στον κλήρο και τον πιστό λαό, καθώς και τον άμεσο κίνδυνο Εθνικού ακρωτηριασμού με απρόβλεπτες συνέπειες για την πολύπαθη πατρίδα μας,  αναλαμβάνουμε την εξής πρωτοβουλία στην οποία ζητάμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνοδοιπόρους ή και μιμητές! Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας...

Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε ως "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ" και έχοντας πάρει ευλογία από τους πνευματικούς μας να προχωρήσουμε σε πρόσθετη προσευχή (πέρα από την καθημερινή προσευχή του καθενός) η οποία θα είναι σύντομη, για να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές και ακολούθους, αλλά και ώστε να γίνει επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες σε πρώτη φάση, αλλά και με σαφή διάθεση παράτασης του χρονικού διαστήματος του εγχειρήματος. 

Ας διαβαστεί απ' όλους: Η σιωπή μερικές φορές είναι χειρότερη από τη βλασφημία...


"Όσοι δεν μιλούν δίνουν τη θέση τους σε αυτούς που δεν πρέπει να μιλούν..." 
Επιτρέψτε μου παρακαλώ σήμερα μία δημόσια εξομολόγηση - αν και θα μπορούσα να πω πως όλα τα κείμενα που υπογράφω είναι άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερα εξομολογητικά.

«ΠΙΕΤΕ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ» Τὸ κρασὶ στὴ χριστιανικὴ παράδοση

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΠΙΕΤΕ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ»

Ἡ παρουσία τοῦ οἴνου στὴν Ἁγία Γραφὴ καὶ τὴν ἐκκλησιαστικὴ παράδοση εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ χαρακτηριστικὰ παραδείγματα γιὰ τὸν χαρακτήρα καὶ τὸν τρόπο ζωῆς τῆς ἐκκλησίας. Τὰ ἐνδιαφέροντα τῆς ἐκκλησίας δὲν εἶναι ἡ ἀόριστη μεταφυσικὴ οὔτε μοναχὰ ἡ ψυχὴ ἢ τὸ πνευματικὸ μέρος τοῦ ἀνθρώπου. Μέσα στὸ γενικότερο σκοπὸ τῆς σωτηρίας καὶ τῆς μεταμόρφωσης τοῦ κόσμου ἀγκαλιάζει ὅλα τὰ δημιουργήματα τοῦ Θεοῦ, πνευματικὰ καὶ ὑλικά, χωρὶς νὰ παραγκωνίζει καὶ νὰ ὑποτιμᾶ κανένα καὶ ἐπιπλέον γιὰ τὴν ἐπίτευξη αὐτοῦ του σκοποῦ χρησιμοποιεῖ τὰ ὑλικὰ στοιχεῖα τὰ ὁποῖα ἁγιάζει καὶ μεταβάλει σὲ φορεῖς τῆς χάρης τοῦ Θεοῦ.

Η κοινωνική πρόνοια-τα νοσοκομεία στο Βυζάντιο



Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, όπως και στην μεσαιωνική βυζαντινή αυτοκρατορία η πίστη και η ιατρική ήσαν ανέκαθεν στενά συνδεδεμένες.

Απίστευτο ντοκουμέντο: Γράμμα στρατιώτη από το 1941! (Φωτογραφίες)


Σχόλιο: Ένα παλιό άρθρο , αλλά επίκαιρο για τα σημερινά μας δρώμενα. Έτσι σκέφτονταν οι Ελληνες όταν κινδύνευε η Πατρίδα μας. Σήμερα;

Ένα απίστευτο ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από το ολοκαύτωμα των Γρεβενών από τους Γερμανούς.

Ένας σπουδαίος Πνευματικός!


Μέγα και ψυχοσωτήριο είναι το έργο του πνευματικού, του εξομολόγου. Φέρνει ψυχές κοντά στο δρόμο του Θεού, στο δρόμο της σωτηρίας.

Τρεις Βοήθειες από το Άγιον Όρος για την ατεκνία



Τρεις ευλογίες από το Άγιο Όρος σύμμαχος των άτεκνων ζευγαριών.