Ετικέτες

16.1.17

Υπέρ φωτισμού και θείας βοηθείας της Κερασίας και του Αντωνίου

Αποτέλεσμα εικόνας για θείος φωτισμός


Αδέρφια μας για άλλη μια φορά είναι σημαντική η συμμετοχή μας με έργα πίστεως. Και τί σημαντικότερο από την πίστη μας στα λόγια του Κυρίου μας, ο οποίος μας παροτρύνει να του ζητάμε και Εκείνος θα μας ακούει και θα μας δίνει κατά το συμφέρον της αιτήσεως. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, για τους αδερφούς μας Κερασία και Αντώνιο (ο οποίος εορτάζει!), ο Κύριος να τους φωτίσει και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα και τους πειρασμούς που ταλαιπωρούν το ζεύγος.

Υπέρ αναπαύσεως Σταματίου


Ο Σταμάτιος κοιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες πλήρης ημερών. Ας προσευχηθούμε προς τον Κύριο να τον ελεήσει και αυτόν όπως και όλους τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του στην ενορία του.

Καλή ανάσταση Σταμάτιε!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/1/17 - 22/1/17)


Η τρέχουσα εβδομάδα (16/1/17-22/1/17) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 18/1: νηστεία  (λαδερό φαγητό)
[Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας]

Παρασκευή 20/1νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου]

Πού είσαι μάννα Ελλάς;

Σχετική εικόνα

Εθνικός πόνος, αγανάκτηση, πατριωτικός θυμός! Η Βόρειος Ήπειρος ξανασταυρώνεται! Η ελληνικότατη αυτή περιοχή, που 3 φορές ελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και μια φορά αυτονομήθηκε με τον αγώνα των ιδίων Βορειοηπειρωτών, σήμερα υφίσταται και πάλι τα δεινά της οδυνηρής σκλαβιάς.

“Εδώ στη Γη, όλα τα καλά και τα κακά κάποτε τελειώνουν”

Κοίτα, πόσα κάστρα και παλάτια βασιλιάδων, ηγεμόνων και αρχόντων είναι σωριασμένα σε ερείπια!

Από την μια το θυμιατό και από την άλλη το πούρο

*Καταπληκτικό κείμενο. Αφιερώστε 3 λεπτά για να το διαβάσετε. Αξίζει τον κόπο!

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έναντι των απίστων… ας γίνουμε πραγματικοί Χριστιανοί, Χριστιανοί σαν τον Άγιο Κοσμά

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος κοσμας ο αιτωλος

Ο ΑΓΙΟΣ Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς ἔζησε σὲ ἐποχὴ δύσκολη. Οἱ Τοῦρκοι εἶχαν ἐπεκταθῆ.

Ποιος ελέγχει τον καταυλισμό στη Μόρια; Διοίκηση στο παρασκήνιο από “ηγέτες” και ΜΚΟ

File Photo: Μόνο 61 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια έχουν δεχθεί να επιβιβασθούν στο «Λέσβος». Το παρασκήνιο των εξελίξεων . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Συνολικά 61 μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άνδρες από τον καταυλισμό της Μόριας, δέχθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι να επιβιβασθούν στο αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού, και να παραμείνουν εκεί όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία αλλά και οι εργασίες ανασύνταξης του καταυλισμού.

Αλβανία - Κόμμα Τσάμηδων: «Ειδική επιτροπή για την γενοκτονία από τους Έλληνες»


Σχόλιο: Οι Αλβανοκατσαπλιάδες ζητάνε και τα ρέστα , καθοδηγούμενοι από Αμερική , Γερμανία και Τουρκία. Δυστυχώς για μας , δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος να  αντιδράση και ευχόμαστε ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

16 ΙανουαρίουΤην ημέρα αυτή τελούμε την προσκύνηση της τιμίας αλυσίδας του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, με την οποία τον έδεσε και τον έριξε στην φυλακή ο τετράρχης Ηρώδης, σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ευαγγελιστή Λουκά στις Πράξεις των Αποστόλων (12ο κεφάλαιο των Πράξεων).

Ο Ηρώδης έβαλε τους Ιουδαίους και συνέλαβαν τον Απόστολο Πέτρο κατά τις ημέρες της εορτής των αζύμων. Και όταν τον έπιασε, τον έβαλε στην φυλακή. Τη νύκτα, πριν την ημέρα κατά την οποία ο Ηρώδης έμελλε να τον παρουσιάσει στον λαό, ο Απόστολος Πέτρος κοιμόταν μεταξύ δύο στρατιωτών και φρουροί φύλαγαν μπροστά στο κελί του. Ξαφνικά ήλθε Άγγελος Κυρίου και έλαμψε φως στο κελί. Αφού κτύπησε την πλευρά του Πέτρου, τον ξύπνησε και του είπε: «Σήκω γρήγορα». Και έπεσαν οι αλυσίδες από τα χέρια του.