Ετικέτες

6.1.17

Υπέρ αναπαύσεως Αθανασίου (ιερέως), Σπυρίδωνος και Αγγελικής


Πρόσφατα κοιμήθηκαν τρία αδέρφια μας εν Χριστώ: 

Αθανάσιος, ιερέας
Σπυρίδων
Αγγελική

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά τους στην ενορία του.

Καλή ανάσταση αδέρφια!

Δημήτρης Κοντογιώργης: Τρισάγιο - Δύναμις Ήχος Β΄

Νεοταξική διακυβέρνηση

Μιὰ Κυβέρνηση τῆς Ἀριστερᾶς διατάκτης τῆς Νέας Ἐποχῆς».
Ἡ φράση διατυπώθηκε μὲ τὴ γραφίδα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισα­νίου καὶ Σιατίστης κ. Παύλου σὲ κείμενό του μὲ τὸν τίτλο «Ἀρχὴ ἄνδρα δείκνυσι». 

Νέα Ιστοσελίδα από τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ


Ενημερώνουμε τους φίλους μας, ότι πλέον ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου "ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση" δημιούργησε τη νέα του ιστοσελίδα,

DW: Η Αλβανία είναι η Κολομβία της Ευρώπης -Κέντρο παραγωγής και διακίνησης κάνναβης

Φωτογραφίες: AP Photo/Hektor Pustina


Σχόλιο: Άλλη μια πρωτιά για τον πορτοφολά των Βαλκανίων Ράμα!

Η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής και διακίνησης κάνναβης. Με άλλα λόγια, είναι η Κολομβία της Ευρώπης. Αυτό αναφέρει η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της.

Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ: Την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων της Θράκης ζήτησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ




Την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και Ροδόπης Μέτσο Τζμελή, ζήτησε σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μαχητή» παραμονές του νέου έτους το ΥΠΕΞ.
Μάλιστα ζητήθηκε και από τους δυο να κατέβουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!!!! Αφού άλλως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους.

Τα Άγια Θεοφάνεια


6 Ιανουαρίου
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
[κατάλυσις εις πάντα]

Τυπικό ΕΔΩ



Τα Θεοφάνια (ή Θεοφάνεια) είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων). Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή και Ουρανία.