Ετικέτες

5.1.17

Αν το έχεις αυτό... σώθηκες!



Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται το “γνώθι σαυτόν”. Δηλαδή να γνωρίσεις τον εαυτό σου, ποιος είσαι. Ποιός είσαι στ’ αλήθεια, όχι ποιός νομίζεις εσύ ότι είσαι. Με τη γνώση αυτή γίνεσαι ο σοφότερος των ανθρώπων. Με τέτοια επίγνωση έρχεσαι σε ταπείνωση και παίρνεις χάρη από τον Κύριο. Διαφορετικά αν δεν αποκτήσεις αυτογνωσία, αλλ’ υπολογίζεις μόνο τον κόπο σου, γνώριζε ότι πάντοτε θα βρίσκεσαι μακριά από το δρόμο. Διότι δεν λέει ο Προφήτης· “ίδε, Κύριε, τον κόπον μου”, αλλά “ίδε, λέγει, την ταπείνωσίν μου και τον κόπον μου”. Ο κόπος είναι για το σώμα, η ταπείνωση για τη ψυχή και πάλι τα δύο μαζί, κόπος και ταπείνωση, για όλον τον άνθρωπο.

Επιβεβαιωμένο: Αξιωματούχος της Βέρμαχτ ο Κουρτ Βάλντχαϊμ! Ο υπηρέτης της τουρκικής εισβολής

img_5711


Επιβεβαιωμένο: Αξιωματούχος της Βέρμαχτ ο Κουρτ Βάλντχαϊμ
03 Ιανουάριος 2017, Σημερινή, ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Kurt Waldheim: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Ναζί της Βέρμαχτ Κουρτ Βάλντχαϊμ, παρμένη στη Γιουγκοσλαβία 22.5.1943, από το Αρχείο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου

ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για π.στυλιανος καρπαθιου

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ “ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ” (ΑΧΕΛΩΟΣ TV 2016)
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΛΑΝΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Πρωτοπρ. π. Στυλιανός Καρπαθίου Θεολόγος, Ψυχίατρος, Δρ Πανεπιστ. Αθηνών
ΣΧΟΛΙΑ: Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καρπαθίου, διακεκριμένος Θεολόγος και Ψυχίατρος αναλύει τη σημασία του Μυστηρίου της Ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού καί Λόγου. Μιά εκπομπή όπου με αφορμή τα φετινά Χριστούγεννα μας δίνεται η ευκαιρία να εμβαθύνουμε στο βαθύτερο νόημα των εορτών και να ελευθερωθούμε από το κοσμικό και εμπορικό πνεύμα των ημερών.