Ετικέτες

11.12.17

Λεωνίδας: καρκίνος και πολλά άλλα προβλήματα υγείας

Σχετική εικόνα

Ο Λεωνίδας πάσχει από καρκίνο ο οποίος συνοδεύεται από πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Ας ευχηθούμε στον Κύριο να τον ενισχύσει και να τον ενδυναμώσει, ώστε να σηκώσει όπως πρέπει τον σταυρό που του έχει δοθεί.

Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε ή και έχουμε στον στενό μας συγγενικό κύκλο καρκινοπαθείς. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το πρόβλημα του Λεωνίδα και δικό μας και να μπούμε στη θέση του. Τότε ίσως πετύχουμε να εισακουστούμε από τον Θεό κι έτσι θα βοηθήσουμε και τον Λεωνίδα, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς μας. Η προσευχή για τους άλλους (ιδιαίτερα για τους αγνώστους) είναι μια από τις καλύτερες και ευάρεστες μορφές ελεημοσύνης μιας και δεν υπάρχει συμφέρον ή δόλος. Δεν απαιτεί λεφτά παρά μόνο λίγο χρόνο και πολλή όρεξη. Η αγάπη για να εκδηλωθεί βρίσκει πάντα τρόπο, η αδιαφορία πάντα μια δικαιολογία.

Και όποιος υποστηρίξει ότι δεν έχει χρόνο, ας εξετάσει πρώτα μήπως χάνει πολύ χρόνο σε άσκοπες και μη ωφέλιμες έως και βλαβερές συνήθειες όπως π.χ. να βλέπει αρκετή τηλεόραση, να ξημεροβραδιάζεται στο φατσοβιβλίο (facebook), να σπαταλά ώρες στο tablet ή στο κινητό παίζοντας παιχνίδια, να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α. ή να χαζολογά απλά στο τηλέφωνο... Μήπως δεν βρίσκουμε χρόνο για προσευχή επειδή απλά έχουμε πέσει σε πολλές από τις μυριάδες παγίδες του μισόκαλου; Και μήπως δεν διαθέτουμε την ταπείνωση να το παραδεχτούμε και να ζητήσουμε βοήθεια ώστε να τις ξεπεράσουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.