Ετικέτες

19.10.17

Ο ευλογημένος εν ζωή Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας εμφανίζεται μέσα σε αεροπλάνο απο Κύπρο προς Ισραήλ και το σώζει θαυματουργικά

Ο ευλογημένος εν ζωή Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας
εμφανίζεται μέσα σε αεροπλάνο απο Κύπρο προς Ισραήλ
και το σώζει θαυματουργικά


Ενημέρωση (ιστολογίου Ελληνικής Νεώς): Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βλέπω πλέον ότι η είδηση χαρακτηρίζεται ως hoax (=φάρσα)


Παρόλα αυτά θα αφήσω προς το παρόν τη δημοσίευση σχολιάζοντας τα εξής:

Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχουμε ανάγκη από χειροπιαστά θαύματα για να πιστέψουμε, ζούμε το επαναλαμβανόμενο θαύμα της θείας λειτουργίας και αναγνωρίζουμε στην προσωπική μας ζωή τόσα και τόσα μικρά ή μεγάλα θαύματα που τα βιώνουμε οι ίδιοι. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι (κυρίως όσοι είναι απομακρυσμένοι από τον Θεό) μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά από κάποιο σύγχρονο μεγάλο θαύμα και γι' αυτό το δημοσιεύουμε. 

Σχετικά με τον γέροντα Εφραίμ Αριζόνας δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει την σημαντική προσφορά του, τον αγώνα του και την ευλογημένη πορεία που διάγει. Άσχετα, λοιπόν, με το αν όντως πρόκειται για πραγματική ή ψεύτικη είδηση, για τον Θεό όλα είναι δυνατά και όποιο θαύμα και να γίνει, γίνεται με τη χάρη του Θεού. Αυτό δε μειώνει ούτε τους Αγίους ούτε την αξία της προσευχής. Αν λοιπόν ο Θεός το θέλει μπορεί να το επιτρέψει ξανά και ξανά...


Αν τώρα κάποιος αδελφός μας είτε για πλάκα είτε από υπερβάλλοντα ζήλο δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις να τον ενημερώσουμε ότι ο Θεός δεν εμπαίζεται, ότι επίσης όλα είναι δυνατά για τον Θεό και ότι ο Θεός δεν χρειάζεται υπεράσπιση από εμάς με ψευδείς μεθόδους. Ο Διάβολος είναι ο ψεύτης και ο πατήρ του ψεύδους. Άρα, όποιος παίζει με το ψέμα κάνει "σύμμαχό" του (ή  έτσι νομίζει...) τον Διάβολο και αργά ή γρήγορα θα λουστεί τις συνέπειες της χείριστης αυτής επιλογής του. Σε αυτή την περίπτωση ευχόμαστε στον αδερφό μας καλή μετάνοια και να επανορθώσει με όποιον τρόπο του υποδείξει ο πνευματικός του (που θα πρέπει να βρει εφόσον μετανοήσει).


Η είδηση (ψευδής όπως όλα δείχνουν)
Διηγείται ο Λάζαρος Φιλίππου:

Στην πρωινή πτήση της TUS-AIR από Κύπρο στο Ισραήλ, προχτές Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 λιποθύμησε ο Κύπριος πιλότος (κυβερνήτης), κάποιος Παναγιώτης.
Δέκα λεπτά πριν την προσγείωση στο Ισραήλ έπαθαν προβλημα οι μηχανές, ο πιλότος λιποθήμησε κι ένιωσε δυο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στη Λάρνακα.
Εικοσιδύο Εβραίοι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και φώναζαν “θα πεθάνουμε, θα πεθάνουμε”, εκτός ενός Ορθόδοξου Αρχιμανδρίτη από τη Ναζαρέτ π. Ανδρέα ο οποίος έκανε ακλόνητος κομποσκοίνι λέγοντας την ευχή.
Τελειώνει αισίως η πτήση και ο πιλότος φιλά ευλαβικά το χέρι του Αρχιμανδρίτη και προφανώς ταραγμένος του ζητά με επιμονή να του πει που είναι ο Γέροντας που καθόταν δίπλα στον Αρχιμανδρίτη.
Του απαντά ο Αρχιμανδρίτης πως δεν υπήρχε κανένας Γέροντας δίπλα του!
Ο πιλότος τα έχασε και του λέει: “Ένας κοντός πολύ αδύνατος με άσπρα γένια Γεροντάκος, αυτός μου κρατούσε τα χέρια, αυτός μας έσωσε”.
Τότε του δείχνει ο Αρχιμανδρίτης την φωτογραφία του Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη νυν Αριζονίτη και τότε μένει έκθαμβος ο πιλότος.
Ζει ο Γέροντας μας άγιος θαυματουργεί και μας βοηθά!
Ας είναι ευλογημένος στους αιώνες των αιώνων!
Αμήν.
Πηγή:
Σχόλιο που άφησε ο Λάζαρος Φιλίππου στο παρακάτω βίντεο.
Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: Η Κοιλάδα της Πίστης
ARIZONA OF MY HEART

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.