Ετικέτες

30.9.17

Προσευχή για τους διωκόμενους πατέρες

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Αισθάνομαι πολύ μικρός, αλλά και αμαρτωλός, για να μιλήσω ο ίδιος αναλυτικά για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Η καρδιά μου και το μυαλό μου συμβαδίζουν, αλλά δεν έχω την βεβαιότητα ότι έχω το δικαίωμα να επηρεάσω έστω και στο ελάχιστο τους αναγνώστες μας με μοναδικό φόβο την έλλειψη γνώσης μου και άρα με φόβο μήπως και κάνω λάθος προτείνοντας κάτι πιο ακραίο από την μέση και βασιλική οδό.


Γι' αυτό σε αυτή τουλάχιστον την φάση θα στραφώ στην προσευχή. Ας μας δείξει ο Κύριος τον δρόμο. Σε κάθε περίπτωση ας βάλουμε στην προσευχή μας τους διωκόμενους πατέρες και μοναχούς/ιερομονάχους και κυρίως, λόγω της επικαιρότητας, τους:

π. Νικόλαο
π. Θεόδωρο

που σύντομα θα κληθούν σε απολογία
(δες ΕΔΩ)

αλλά και τον

π. Ευστράτιο ιερομόναχο

(και όλους όσων τα ονόματα ουκ εμνημονεύθησαν)


Αν και οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε τα ολισθήματα του Πατριάρχου, αλλά και μερικών  Οικουμενιστών Ιεραρχών, αναρωτιόμαστε πολλοί από εμάς αν οι πατέρες που διαμαρτύρονται βαδίζουν στη μέση και βασιλική οδό ή έχουν ξεφύγει πιο δεξιά. Αναγνωρίζουμε επίσης την αναγκαιότητα παρουσίας Επισκόπων στην Εκκλησία, όπως και την διαβεβαίωση του Κυρίου μας ότι οι Δυνάμεις του Σκότους δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Αν λοιπόν οι διαμαρτυρόμενοι ιερείς, ιερομόναχοι και μοναχοί έχουν ξεφύγει, ο Θεός να τους φωτίσει να επανέλθουν στον σωστό δρόμο. Αν πάλι πράττουν απόλυτα σωστά, ο Θεός να τους δώσει δύναμη να σηκώσουν τον Σταυρό τους, αλλά και να φωτίσει όλους τους υπόλοιπους λαϊκούς και κληρικούς να πάρουμε πιο σαφή θέση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάνουμε έκκληση προς τους Ορθόδοξους και Παραδοσιακούς Ιεράρχες μας, οι οποίοι αν και λιγότεροι σε πλήθος είναι αρκετοί, για να φρενάρουν αυτή την - όπως φαίνεται - λυσσαλέα επίθεση των Οικουμενιστών που ξεκίνησε μετά την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Σεβασμιώτατοι Πατέρες μην αφήνετε τους "απλούς" μοναχούς και πατέρες-πνευματικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους και σίγουρα στην προσπάθειά τους κινδυνεύουν να υποπέσουν σε σφάλματα και ακραίες αντιδράσεις. Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Συναντηθείτε και πάρτε κοινές αποφάσεις. Μην αφήνετε τον χρόνο να περνά. Ο Κύριος περιμένει να δει τη διάθεσή μας και θα επέμβει. Δεν μας θέλει όμως χλιαρούς... μας θέλει ξεκάθαρους. Αν συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτούλι, ποιος θα τολμήσει να τον πει σκληρό, αν μας ρίξει μια γερή φάπα, για να μας συνετίσει;;;

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό 
και φώτισον μου το σκότος



Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.