Ετικέτες

31.8.17

Ανοσιούργημα ανασταυρώσεως



Η επιστολή αυτή εστάλη εις επισκόπους της Δύσεως, ζητώντας την παρέμβασή τους μπροστά στην επικείμενη καταστροφή.


Σεβασμιώτατε,
Εν μέσω της εορτασίμου αγαλλιάσεως, ην σύμπας ο Χριστιανικός κόσμος της Δύσεως αισθάνεται επί τω κοσμοχαρμόσυνω Πάσχα, επιτρέψατε εις τους ταπεινούς ημάς Αρχιεπισκόπους της μαρτυρικής Εκκλησίας Σμύρνης, εξονόματος και των Αγγέλων των Επτά Εκκλησιών της Αποκαλύψεως, «των χρυσών τούτων επτά λυχνιών εν μέσω των οποίων περιπατεί ο Κύριος» (Αποκάλυψις 2), αφ’ ου θερμώς ευχαριστήσωμεν Υμίν δι’ όσα άχρι τούδε υπέρ των Χριστιανικών μας λαών επράξατε, να προσκομίσωμεν υπέρ της Υμετέρας Θεοσεβεστάτης και φιλανθρωποτάτης Σεβασμιότητος τας οιμωγάς των «πεπελεκισμένων δια την μαρτυρίαν του Ιησού» (Αποκάλυψις 20, 41) των «ερχομένων εκ της μεγάλης θλίψεως» Χριστιανών της Ανατολής, όσοι «έπλυναν τα ιμάτια αυτών εν τω αίματι του αρνίου» (Αποκάλυψις 7,14) και «κράζουσι μεγάλη τη φωνή έως πότε, Δέσποτα, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών»(Αποκάλυψις 6,10) και να επικαλεσθώ την πατρικήν Αυτής προστασίαν.
Ώσει μη ήρκουν τα δεινά μαρτύρια των Χριστιανών της Ανατολής των στεναζόντων επί πέντε ατελειώτους αιώνας υπό την πλέον σκληράν τυραννίαν, ην εγνώρισεν η Παγκόσμιος Ιστορία, την τυραννίαν του Αντιχρίστου Τούρκου, ώσει μη ήρκουν οι συνολικοί εξανδραποδισμοί και αι εξοντώσεις των Χριστιανικών στοιχείων, ιδίως ολίγον προ του παγκοσμίου τούτου πολέμου, αργότερον εν καιρώ του πολέμου τούτου, και επ’ εσχάτων εν ταις υπό του Κεμάλ κατεχομέναις χώραις, οπου ελάχιστα οικτρά μόνον λείψανα Χριστιανισμού εν αφαντάστω αθλιότητι εναπελείφθησαν, δεινοί μας ταράττουσι φόβοι ότι νέον μέγα παρασκευάζεται ανοσιούργημα κατά της Ιστορίας και του Χριστιανισμού…
Μη ανεχθήτε να διαπραχθή εν τω μέσω του Χριστιανικού κόσμου τηλικούτον βδελυρόν κατά των ελευθερωθέντων άπαξ τέκνων του Χριστού ανοσιούργημα ανασταυρώσεως και παντελούς αυτών αφανισμού.
Υψώσατε και πάλιν ως και πολλάκις άχρι τούδε την πατρικήν φωνήν Σας. Λαλήσατε εις τας καρδίας των Ισχυρών. «Διδάξατε εις τους ενοικούντας επί της γης και τους δοκούντας άρχειν των Εθνών» στοιχειώδη δικαιοσύνην και σεβασμόν προς τας ελευθερίας των λαών και τα ανθρώπινά των δίκαια. «Ιδού ο Κριτής προ των θυρών έστηκεν». Αι βοαί των σφαγιαζομένων Χριστιανών «εις τα ώτα Κυρίου Σαβαώθεισεληλύθασιν· κατεδίκασαν ούτοι και φονεύουσι τον δίκαιον» (Ιακώβου 5, 5, 6, 9). Εισελθέτωσαν και εις την καρδίαν Αυτής οι ολοφυρμοί του Χριστιανικού κόσμου.

πηγή:Μηνιαίο Περιοδικό Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Πειραϊκή Εκκλησία», Έτος 19ο, Αριθμός Φύλλου 207, Σεπτέμβριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.