Ετικέτες

4.5.17

Ιερομόναχος Μάρκος Μανώλης



Αγαπητά μου αδέρφια, Χριστός ανέστη!
Με πολλή αγάπη και συγκίνηση επιτρέψτε μου να σας μιλήσω για έναν σύγχρονο Άγιο, τον οποίο είδαν τα μάτια μας, ψηλάφησαν τα χέρια μας, βίωσε η ψυχή μας, τον παπα-Μάρκο Μανώλη, από τον Άγιο Γεώργιο Διονύσου. Ο αείμνηστος γέροντας εκοιμήθη στις 16 Απριλίου του 2010, ο τάφος του βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Διονύσου. Ήταν ένας άνθρωπος απέραντης αγάπης, απλότητας, ταπείνωσης και εν Χριστώ ειρήνης. Και μόνο που τον αντίκριζες, ήθελες να τον πλησιάσεις, να τον ασπαστείς, να τον αγγίξεις. Σου ενέπνεε έναν σεβασμό, ένα δέος, ότι μπροστά σου δεν έχεις έναν απλό παπά, αλλά έναν σύγχρονο Άγιο.

Αδελφοί μου, οι Άγιοι περπατούν ανάμεσά μας, αλλά εμείς δυστυχώς πολλές φορές δεν έχουμε ανοικτά τα μάτια της ψυχής μας για να τους αντικρύσουμε. Σε μια εποχή που όλα τα πρότυπα και οι αξίες έχουν καταρρεύσει, ο καλός Θεός προβάλει μορφές σαν του παπα-Μάρκου, για να μας δώσει δύναμη και κουράγιο, ότι ζει Κύριος ο Θεός δια μέσου των Αγίων Του. Με πολλή αγάπη σάς προτρέπω να ψάξετε να βρείτε διάφορα στοιχεία για την ζωή του Αγίου αυτού πατρός, είτε στο διαδίκτυο, είτε όπου αλλού σας φωτίσει ο Θεός. Πιστέψτε με θα συγκινηθείτε, θα γαληνέψετε, θα πιστέψετε ότι υπάρχουν και σήμερα αληθινά άνθρωποι του Θεού που θυσιάζονται υπέρ του λαού.
Τέλος, σας προτρέπω να πάτε να προσκυνήσετε και τον ολοζώντανο τάφο του στον Άγιο Γεώργιο Διονύσου, να τον παρακαλέσετε, να κλάψετε, να του καταθέσετε τους πόνους και τα βάσανά σας. Αξίζει να το κάνετε, να είστε σίγουροι ότι θα σας ακούσει, θα σας αλαφρύνει, θα σας πλημμυρίσει με ελπίδα και αισιοδοξία. Ο πατερούλης Μάρκος είναι ζωντανός, μεσιτεύει για όλους μας από τον ουρανό που βρίσκεται.
Αδελφοί μου και πάλι Χριστός ανέστη, και η ευχή του αγιασμένου Ιερομονάχου Μάρκου Μανώλη να μας καταδιώκει σε όλη μας την ζωή, αμήν.

Ένα ανάξιο πνευματικό του τέκνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.