Ετικέτες

2.3.17

Εξωσωματική γονιμοποίση Λύση ή καταστροφή

Αποτέλεσμα εικόνας για εξωσωματικη ψυχες που σκοτωνονται

Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω μία μικροεπέμβαση γυναικολογικής φύσεως. Ο γυναικολόγος μπορούσε να με δεχτεί σε ένα κέντρο εξωσωματικής και έτσι βρέθηκα εκεί.Ένα κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στην καρδιά της Αθήνας γεμάτο από νέα ζευγάρια να περιμένουν στο σαλονάκι.

Έμεινα έκπληκτη από την εικόνα. Δεν μου έκανε εντύπωση η πολύ καλοστημένη επιχείρηση που έχουν στήσει. Μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ κόσμο είχε μέρα μεσημέρι την ίδια στιγμή που δεν έχουμε να φάμε.

Το κόστος για μια εξωσωματική σε ευρώ είναι εξωπραγματικό· 2.500 ευρώ είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας καθώς χρειάζονται εξετάσεις, χάπια και πολλά επιπλέον έξοδα που δεν έχει υπολογίσει  κανείς, καθώς δεν έχει ενημερωθεί πλήρως από την αρχή.

Πληροφορήθηκα από μία φίλη μου που δουλεύει σε γυναικολογική κλινική πως το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι και τόσο γνωστό και πως υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα με περισσότερο κόσμο. Όλα τα ζευγάρια, μου είπε, κάνουν πλέον εξωσωματική. Έπεσα από τα σύννεφα. Φώναζαν τις γυναίκες με το μικρό τους όνομα σαν να τις ήξεραν χρόνια. Νέες κοπέλες χωρίς καμία δεύτερη σκέψη έμπαιναν και έβγαιναν από τα δωμάτια. Πόσες προσπάθειες έχουν κάνει για να τις ξέρουν τόσο καλά;

 Ένα ζευγάρι που ξεκινάει μία τέτοια διαδικασία πεπεισμένο από τον γιατρό του πως δεν μπορεί φυσιολογικά να κάνει παιδί, μπαίνει σε μία πολύ επώδυνη διαδικασία σωματική, ψυχολογική και κυρίως πνευματική. Ενέσεις, χάπια, εξετάσεις, άγχος, ένταση, ορμόνες, σύλληψη χωρίς τον Θεό. Δυστυχώς, πολλές φορές έχουν και την σύμφωνη γνώμη του πνευματικού τους και νομίζουν πως αναπαύονται.

‘Όταν η διαδικασία πετύχει και το ωάριο γονιμοποιηθεί,ταυτόχρονα γονιμοποιούνται κι άλλα ωάρια, π.χ. 32 από τα οποία επιβιώνουν περίπου 12 ωάρια και τελικά κρατούν  6 ή 7. Από αυτά τα 6 ωάρια κρατούν 3. Τα υπόλοιπα τα σκοτώνουν. Τα 2 μπαίνουν στην κατάψυξη με ημερομηνία λήξεως τα 5 με 6 χρόνια και ένα κόστος 20 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση της κατάψυξης. Το ένα  που έχει την τύχη να σωθεί και να μείνει στην κοιλιά της μάνας έρχεται στην ζωή. Πόσο εύκολα μιλάμε για ωάρια με τους επιστημονικούς όρους, ενώ πρόκειται για ψυχές. Ψυχές που χάθηκαν, που σκοτώσαμε και η επιστήμη μας χρύσωσε το χάπι του πόνου με τις θεωρίες και τις ανθρώπινες λύσεις της. Και οι ψυχές που είναι στην κατάψυξη και περιμένουν;

Όλη αυτή η διαδικασία κοστίζει 12.000 ευρώ και κοστίζει κάθε μέρα. Το μεγαλύτερο κόστος, όμως, είναι ο ψυχικός πόνος. Το μεγαλύτερο κόστος είναι η συναισθηματική αναταραχή. Το μεγαλύτερο κόστος είναι η ταραχή του νου. Την λύση την ξέρει κάθε μάνα. Μονάχα ο Θεός τα γιατρεύει όλα.

Εμείς, λοιπόν, που διδαχτήκαμε τον χριστιανισμό, εμείς που βαπτιστήκαμε και μας δόθηκε από τον Παντοδύναμο το  Άγιο Πνεύμα, εμείς που προσευχόμαστε «γενηθήτω το θέλημά σου» στην Κυριακή προσευχή (το "πάτερ ημών"), εμείς που γεννηθήκαμε γυναίκες και θελήσαμε ή θέλουμε να φέρουμε παιδιά στον κόσμο, ας αναρωτηθούμε αν πράττουμε αυτά που πιστεύουμε ή αν σκοτώνουμε ψυχές και χάνουμε τον εαυτό μας πιστεύοντας ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ας αφεθούμε στο θέλημά Του και ας φωτίσει τις επιλογές μας για να ζούμε μία ζωή εν Χριστώ με παιδιά ή χωρίς. Άλλωστε και τα παιδιά που γεννήσαμε δεν είναι δικά μας. Δικά Του είναι και ευχόμαστε να τα φυλάει, να τα προστατεύει και να τους δώσει δύναμη να γίνουν Άγιες ψυχές.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου 
για το ιστολόγιο https://ellasnafs.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. 1) Πρὸ τοῦ με πλάσαι σε ἐν κοιλίᾳ ἐπίσταμαί σε καὶ πρὸ τοῦ σε ἐξελθεῖν ἐκ μήτρας ἡγίακά σε, προφήτην εἰς ἔθνη τέθεικά σε.
    2) Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ. Οἱ οὐρανοὶ διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δὲ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τὸ στερέωμα.
    3) ᾿Ιδοὺ γὰρ ὡς ἐγένετο ἡ φωνὴ τοῦ ἀσπασμοῦ σου εἰς τὰ ὦτά μου, ἐσκίρτησεν τὸ βρέφος ἐν ἀγαλλιάσει ἐν τῇ κοιλίᾳ μου.
    4) Καὶ ἐγένετο ὡς ἤκουσεν ἡ Ἐλισάβετ τὸν ἀσπασμὸν τῆς Μαρίας, ἐσκίρτησεν τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ αὐτῆς· καὶ ἐπλήσθη Πνεύματος ἁγίου ἡ Ἐλισάβετ.
    5) Πάλιν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν δύο ὑμῶν συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος οὗ ἐὰν αἰτήσωνται, γενήσεται αὐτοῖς παρὰ τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.
    6) Παρακαλῶ οὖν πρῶτον πάντων ποιεῖσθαι δεήσεις, προσευχάς, ἐντεύξεις, εὐχαριστίας, ὑπὲρ πάντων ἀνθρώπων.
    7) ᾿Εκεῖνον δεῖ αὐξάνειν, ἐμὲ δὲ ἐλαττοῦσθαι.
    8) ᾿Επὶ ἀρχιερέως Ἅννα καὶ Καϊάφα, ἐγένετο ῥῆμα Θεοῦ ἐπὶ Ἰωάννην τὸν Ζαχαρίου υἱὸν ἐν τῇ ἐρήμῳ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.