Ετικέτες

5.2.17

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΝΤΥΝΕΙ» ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΝΔΥΜΑ.


Η «Αποστολική Διακονία», ο οργανισμός που ασχολείται με τη διοργάνωση του ιεραποστολικού και μορφωτικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε δύο ολόκληρα χρόνια τις επαφές με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, προκειμένου να μεταφέρει το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα.



Η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση 80 ετών από τη δράση και την προσφορά της Αποστολικής Διακονίας. Και το σύνθημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την μεταφορά του ιερού σκηνώματος που έχει επικοινωνήσει στις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».
Η Εκκλησία της Ελλάδος επιμελήθηκε το σχεδιασμό και κάλυψε τη δαπάνη του επιβλητικού πορφυρού βυζαντινού ενδύματος το οποίο προσφέρθηκε στο σκήνωμα, ειδικά για τη μεταφορά του στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο.
Η Αποστολική Διακονία έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις για την υποδοχή του σκηνώματος στους Προέδρους της Δημοκρατίας και στους Πρωθυπουργούς όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών, σε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, στους δημάρχους των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης καθώς και στους βασιλικούς οίκους.
Στην επίσημη τελετή υποδοχής της Ιερού Σκηνώματος, το οποίο θα μεταφερθεί με ειδική πτήση από τη Βενετία, θα είναι παρών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραθέσει επίσημο γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.
Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης, θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017.
Επίσης, για την ενημέρωση των πολιτών που επιθυμούν να προσκυνήσουν, η Αποστολική Διακονία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα agiaeleni.gr. Στην ιστοσελίδα, υπάρχουν πληροφορίες για την πρόσβαση στο ιερό προσκύνημα, σύνδεσμοι για τις τελετές που θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου και πληροφορίες για το σκήνωμα.
Ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr επισημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος φέρνει το ιερό σκήνωμα όχι μόνο για προσκυνηματικούς λόγους αλλά και για να αναδείξει την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης.
Και αυτό, γιατί όπως εξηγεί η Αγία Ελένη είναι η πρώτη Χριστιανή Αυτοκράτειρα, η οποία με το γιο της Μέγα Κωνσταντίνο, άλλαξαν το ρου της ιστορίας. «Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει η Αγία Ελένη… Ο κόσμος θέλει να δώσει ένα μήνυμα, ότι διατηρεί στην καρδιά του πνευματικές αντιστάσεις. Είναι ένας χώρος ελπίδας (σ.σ το προσκύνημα) για εκείνον», λέει χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.
Eξετάσεις έδειξαν ότι το σκήνωμα ανήκει στην Αγία Ελένη
Το 1929 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όπως εξηγεί ο επίσκοπος Φαναρίου , προχώρησε στην κανονική αναγνώριση του σκηνώματος. Τί σημαίνει αυτό πρακτκά; Ότι δηλαδή εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ιατροί εξέτασαν τα ιερά λείψανα και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το λείψανο μιας γυναίκας η οποία πέθανε σε μεγάλη ηλικία (η γυναίκα πέθανε στην ηλικία των 80 ετών) από φυσικά αίτια.
H τελετή υποδοχής
Στις 14 Μαΐου 2017 στο ναό του ναού του Αγίου Μάρκου στη Βενετία θα γίνει η τελετή παράδοσης του Ιερού Σκηνώματος. Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα μεταφερθεί με ειδική πτήση. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την ίδια μέρα στις 18.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.