Ετικέτες

28.2.17

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας στην Τανζανία

tnaza-1


Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμ. Γαβριήλ, των Μοναχών και των πνευματικών τέκνων αυτού.
Η αγάπη τους για το Ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο και τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Αφρική, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο, τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη, είχε σαν αποτέλεσμα την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη.
Ο Ιερός αυτός Ναός, ένας από τους 31 Ιερούς Ναούς που με πολύ κόπο και αγώνα έκτισε ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, κτίσθηκε στην πόλη Nyamahana, της Κεντρικής Τανζανίας για να εξυπηρετήσει τόσο τους νεοφωτίστους Ορθοδόξους της φυλής Ουαχέχε, όσο και τους δεκάδες νεοφωτίστους της φυλής Μασάι, της μόνης φυλής στην Τανζανία που ακόμη ζει σε πρωτόγονη κατάσταση, εκ των οποίων μετά από συστηματική κατήχηση έχουν προσέλθει στην Ορθοδοξία περισσότεροι από 1.000!!!
Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές του Πατριάρχου μας, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, ο οποίος έφθασε στην πόλη Νιαμαχάνα με τη συνοδεία των ιθαγενών ιερέων της περιοχής, των ιθαγενών Μοναζουσών Θεοδώρας και Θέκλας και με την παρουσία πλήθους νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.
Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ακολούθησε, όπως πάντα, γεύμα "ΑΓΑΠΗ" για όλους τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ιθαγενείς φύλαρχους και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδάκια της περιοχής.

tnaza-2

tnaza-3

tnaza-4
tnaza-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.