Ετικέτες

10.2.17

Κρατούν ψηλά το λάβαρο της ορθοδοξίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΒΑΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑς

Ήταν ένα ήσυχο μεσημέρι όταν άκουσα μία μαρτυρία μία φοιτήτριας που διανύει το πρώτο έτος σπουδών της σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος.
Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που πήγε στη σχολή της. Μεγαλύτεροι φοιτητές όλων των κομμάτων την πλησίασαν για να την «βοηθήσουν» και να τις δώσουν τα απαραίτητα εφόδια όπως π.χ. σημειώσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές της. Ένα νέο κορίτσι από χριστιανική ορθόδοξη οικογένεια με αρχές και ευγένεια ψυχής που ο καθένας μας θα θαύμαζε.

Η νεαρή φοιτήτρια είχε ήδη διδαχθεί από την οικογένειά της και από τον πνευματικό της πως η αληθινή ευτυχία είναι στον πνευματικό δρόμο Του Θεού. Οι συμφοιτητές της προσπαθούσαν να την πείσουν για την δύναμη της ύλης και πως εκείνοι πορεύονται χωρίς Θεό δηλώνοντας με θράσος και χωρίς φόβο Θεού πως είναι άθεοι ή πως εναντιώνονται Στον Θεό με βλασφημία και θυμό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές το κερδίζει μία παράταξη που έχει οδηγό την αναρχία. Έχουν μία μεγάλη αίθουσα δική τους που περνούν εκεί όλη την ημέρα τους και οργανώνουν την επόμενη κίνησή τους. Η καθημερινότητα φοιτητών και καθηγητών είναι επιεικώς τραγική καθώς όλοι φοβούνται μπροστά τους.

Οι αναρχικοί δεν διαβάζουν ποτέ, αντιθέτως κάνουν μόνιμα σκονάκια και ανοίγουν βιβλία για να αντιγράψουν μπροστά στα μάτια των επιτηρητών και κανείς δεν τολμά να τους κάνει παρατήρηση. Συγκεκριμένα ένας καθηγητής που ξεπέρασε τα όριά τους με τις τραγικές εικόνες που έβλεπε μίλησε άσχημα στους αναρχικούς  μήπως και τους βάλει στη θέση τους και εκείνοι εναντιώθηκαν απέναντί του κατηγορώντας τον δημοσίως για άσχημα λόγια. Τελικά δικαιώθηκαν οι αναρχικοί φοιτητές και ο καθηγητής δεν μίλησε ποτέ ξανά γιατί κινδύνεψε να χάσει την δουλειά του.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις έχουν πολλά χρήματα για να μπορούν να τυπώνουν αφίσες,φυλλάδια κλπ.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιος τους δίνει αυτά τα χρήματα για να κάνουν των αγώνα της αναρχίας; Ποιος στηρίζει αυτούς τους φοιτητές δίνοντάς τους δύναμη και εξουσία να αποφασίζουν και να κάνουν ότι θέλουν στα πανεπιστήμια ;

Αυτή είναι η νέα γενιά που θα σώσει την Ελλάδα ;

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι ευλογημένες ψυχές, όπως αυτή της νεαρής φοιτήτριας που κρατούν ψηλά το λάβαρο της ορθοδοξίας και δίνουν καθημερινή μαρτυρία στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Αυτό είναι το προζύμι που λέει και ο Άγιος Παΐσιος. Το προζύμι που θα σωθεί για να σωθεί τελικά η Ελλάδα και να θυμόμαστε όλοι πως η ελπίδα είναι ζωντανή. Πως Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί σε πολλές ελληνικές ψυχές που θα κρατήσουν με ΑΝΔΡΕΙΑ την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ψηλά.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Για το ιστολόγιο https://ellasnafs.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.