Ετικέτες

30.12.16

Σιμωνόπετρα • Άγιον Όρος • Αγνή Παρθένε (ηχητικό)

Αποτέλεσμα εικόνας για σιμωνόπετρα ψαλμοι αγνη παρθενε



01 - Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον

02 - Εξομολογείσθε τω Κυρίω
03 - Αινείτε τον Κύριον
04 - Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς
05 - Ησαΐα Χόρευε
06 Εισελεύσομαι εις τον οίκον σου 
07 - Kύριε εκέκραξα προς Σε
08 - Θεοτόκε Παρθένε χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία
09 - Κύριος ποιμαίνει με
10 - Μακάριος ανήρ ος ουκ επορεύθη
11 - Αγνή Παρθένε Δέσποινα - Agni Parthene
12 - Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν


Ποιοί προσεύχονται κάθε νύχτα για εμάς;




Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.

Αδειάζει η Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για αδειαζει η ελλαδα

«Αντί να ξεπαστρέψουν, από τα πόδια κάθε μορφής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όσο περισσότερο κράτος γίνεται επεκτείνουν και άλλο το κράτος!!»
Του Γιώργου Κράλογλου

Επιτάχυνση του πνευματικού χρόνου και επιτάχυνση των πνευματικών γεγονότων και αποφάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για χρονος και ανθρωπος


…Οι δοκιμασίες σκοπό έχουν να μας καθαρίσουν πνευματικά και να μας ντύσουν με αρετές, αν τις διαβούμε σωστά.
Αυτό ισχύει πάντα στο προσωπικό επίπεδο, όμως λόγω της στενότερης επαφής των λαών όσο πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου έχουμε επηρεασμό πνευματικό σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι παλιότερα, και σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Δύο σκέψεις για τον Αι-Βασίλη, τον «άγιο των παιδιών»

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Βασιλειος      Αποτέλεσμα εικόνας για αι βασιλης



Σχόλιο: Ο Άγιος Βασίλειος ήταν ασκητικός και Μέγας στο πνεύμα και την ψυχή. Επίσης, κοιμήθηκε σχετικά νέος (49 ετών). Καμιά σχέση με τον χοντρομπαλά παππού με την κόκκινη στολή, το δυτικό βλάσφημο! κατασκεύασμα το οποίο, όμως, οι περισσότεροι είτε από άγνοια είτε εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που έχουμε υποστεί κατά την παιδική μας ηλικία, συνεχίζουμε να προβάλλουμε είτε ενεργητικά (ντυνόμαστε Αϊ Βασίληδες, βγάζουμε φωτογραφίες με Αϊ Βασίληδες κ.ο.κ.) είτε παθητικά (απλά αδιαφορώντας...). Μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα; Ας αρχίσουμε από τα παιδιά μας, αλλά ας επεκτείνουμε την δράση μας και σε συλλόγους γονέων στα σχολεία ή και αλλού. Ας αντιδράσουμε...[Σκεφτείτε τι θα γινόταν αδέλφια αν κανείς προσέβαλλε τον Μωάμεθ ή τον Βούδα... Μήπως έχουμε γίνει πολύ χλιαροί;]


Τις ημέρες των Χριστουγέννων και των υπολοίπων του Δωδεκαημέρου γίνεται τα τελευταία χρόνια μια απίστευτη διαφήμιση του λεγόμενου Αι-Βασίλη. 

Αν μπείς σε πολυκατάστημα ή σε κατάστημα παιχνιδιών το θέαμα έχει τουλάχιστον παραγίνει. Υπάρχει παντού η μορφή του. Σε παιχνίδια, σε τσάντες, σε ρούχα, ακόμα και σε τρόφιμα. Παντού εμφανίζεται το συγκεκριμένο διαφημιστικό εφεύρημα.

Απόδοση Χριστουγέννων: Ακολουθία Εσπερινού, Όρθρου, τυπικό κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για γέννηση χριστού
Απόδοση Χριστουγέννων


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του εσπερινού, το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την 31η Δεκεμβρίου 2016:

Πόθεν ΑΙΣΧΟΣ (2)





Πριν από μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί και πάλι στην χαοτική διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει ανάμεσα στον Μοναδικό Έλληνα Κυβερνήτη Ιωάννη Α. Καποδίστρια και σε όλους τους μετά από αυτόν πολιτικάντηδες, που καταδυναστεύουν και τυραννούν βάναυσα την Ελλάδα μας από το 1831.

Η Ελλάδα χάνεται, αλλά κανείς δεν νοιάζεται!


Τα Χριστούγεννα πέρασαν και βαδίζουμε ολοταχώς προς τις τελευταίες ημέρες ενός ακόμα δύσκολου και κακού έτους, του 2016. Αναμφίβολα (και) το 2016 "τραυμάτισε" ακόμα πιο πολύ την ήδη προβληματική και ετοιμόρροπη Πατρίδα μας και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες και ερωτηματικά σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στον χρόνο, που έρχεται με τους χειρότερους οιωνούς.