Ετικέτες

17.11.16

Mια προσευχή για την Στελλίνα μας!



Την Έχει ανάγκη... Τώρα!
Θέλουν την προσευχή μας.
Το παιδί είναι στην εντατική...

Χρήστος: βαρύ εγκεφαλικό

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Μόλις λάβαμε ένα μήνυμα στο οποίο μας καλούν να προσευχηθούμε για τον αδερφό μας Χρήστο ο οποίος έπαθε βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Όσοι έχουν πείρα από το περιβάλλον τους γνωρίζουν ότι οι πρώτες μέρες είναι πάντα κρίσιμες. Ας προσευχηθούμε να μην παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή και ο αδερφός μας σιγά-σιγά να το ξεπεράσει και να επιστρέψει στην προτέρα του σωματική κατάσταση σε όσο μεγαλύτερο ποσοστό είναι εφικτό και πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Εν όψει της συγκλήσεως της εκτάκτου Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 14η  Νοεμβρίου 2016.

Σχόλιο: Κρίσιμη παρέμβαση... Μπράβο στον Σεβασμιότατο και στο επιτελείο του!


ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ 
ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
     Όπως είναι γνωστό στις 23 και 24 Νοεμβρίου ε. ε. έχει προγραμματισθεί να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει και να αποφανθεί επί όλων όσων επράχθησαν και απεφασίσθησαν στη «Σύνοδο», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (από 16 έως 27 Ιουνίου)  στην Κρήτη, καθότι το θέμα της «Συνόδου» της Κρήτης δεν συζητήθηκε όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στην τακτική σύγκληση της Ιεραρχίας του περασμένου Οκτωβρίου, επειδή στην εν λόγω «Σύνοδο» κυριάρχησε η συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών.

Υπό κατάρρευση η Ινδία

272
σχόλιο Γ.Θ : Μην σταθείτε μόνο στην είδηση. 
Στραφείτε στην προσευχή για τα αδέρφια μας 

Οι Πολίτες μετατρέπουν ότι μπορούν σε χρυσό, σε ασήμι, σε δολάρια, καθώς επίσης σε άλλα ξένα χαρτονομίσματα – με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να έχει εκτοξευθεί στα 2.800 $ η ουγγιά, εάν μπορέσει να βρει κανείς, ενώ τα χρήματα εκρέουν μαζικά από τη χώρα.

«Νά ἀγαπήσετε τίς ἀγρυπνίες», Ἅγιος Πορφύριος



«Να αγαπήσετε τις αγρυπνίες.
Οι αγρυπνίες είναι μεγάλο πράγμα. 
Ανοίγει ὁ ουρανός. 

Εντολή εκτύπωσης όλων των βιβλίων του Δημοτικού εκτός από τα βιβλία Θρησκευτικών


Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ιεραρχίας προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να υπάρξει εγκύκλιος ανάκλησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και εντολή εκτύπωσης και για το επόμενο σχολικό έτος (2017-2018) των σημερινών βιβλίων Θρησκευτικών.

«Παρά την πολεμική και εχθρότητα πολλών, ο Χριστός ζει στις ψυχές των συγχρόνων Ελλήνων»

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα ορθοδοξια

~ Με πόση όντως προσευχή, πόνο και αγωνία, για τις σημερινές τύχες του Ελληνισμού, οφείλουμε να βλέπουμε την σημερινή αποστασία και απιστία πολλών!
…Τι πόνος να βλέπει κανείς κάποιους Έλληνες, άρχοντες και διανοουμένους, να εργάζονται κατά της Πίστεως, δουλεύοντας κατ’ ουσίαν για ξένα συμφέροντα, γινόμενοι πατραλοίες και μητραλοίες, προς εξοβελισμό των Χριστιανικών ιερών Παραδόσεων και ηθών!

Ποιος ο λόγος σύγκλησης της Ιεραρχίας;

άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
Το ακούσατε όλοι οι ενδιαφερόμενοι και προβληματιζόμενοι και ανησυχούντες περί της «συνόδου της Κρήτης»; Επισφραγίστηκαν επιστημονικά και με βουλοκέρι τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις της.  Άρα λοιπόν, πάρτε τα μέτρα σας, όσοι σκέφτεστε να τοποθετηθείτε σχετικά, σε οποιαδήποτε επόμενη συζήτηση, οιουδήποτε επιπέδου. Αυτά υπενόησε εμμέσως, πλην σαφώς, ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την Επιστημονική Ημερίδα «Μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»!!! ΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ

ceb1cebdceb8cf81

Διαφημίζεται ἀπὸ κάποιες γυναῖκες, ὡς πολύ καλός πνευματικός, που «βλέπει πράγματα» καὶ τρέχουν πολλοί για νὰ τὸν γνωρίσουν, νὰ πάρουν τὴν εὐχή του και νὰ λύσουν τὰ προβλήματά τους! Προσέξτε! Ζοῦμε σὲ ἄσχημους καιρούς καὶ πρέπει νὰ προσέχουμε, γιὰ νὰ μὴ πλανηθοῦμε.


Ὑπάρχουν ἀκόμα πνευματικοί πατέρες ἅγιοι, ποὺ ἀγαποῦν τὸν Θεό καὶ ἐνδιαφέρονται για την σωτηρία τῆς ψυχῆς τῶν πνευματικῶν τους τέκνων. Νιώθουν βαριά την εὐθύνη για τις ψυχές που τους παραδίδει ὁ Θεός. Δίνουν συμβουλές ἅγιες, μετὰ ἀπὸ προσευχή και προστατεύουν τὰ πνευματικά τους τέκνα ἀπὸ ὁρατοὺς και ἀοράτους κινδύνους.

Πῶς θὰ καταλάβουμε ἐὰν ἕνας πνευματικός εἶναι καλός; Ἀκούστε τί συμβουλεύει ὁ σεβάσμιος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης·

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ κ. ΝΙΚ. ΦΙΛΗ: ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ

ΝΙΚ. ΦΙΛΗΣ: 

  • ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;     ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!

  • ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ;          ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

  • ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;       ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ!

  • ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ:       ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!  

  •  ΜΟΡΦΩΣΙΣ;             ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ!

                                             ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ!