Ετικέτες

12.11.16

Ελισάβετ - ΕΚΤΑΚΤΟ!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Ας βοηθήσουμε την μικρούλα. Πείτε το και στα παιδιά σας... Η προσευχή τους εισακούεται πιο εύκολα από την δική μας. Δημοσιεύω την επιστολή αναγνώστη μας:



Καλημέρα σας,

θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας παρακαλέσω για προσευχή για την Ελισάβετ. Είναι ένα κοριτσάκι 3-4 χρόνων, κόρη αδελφικής φίλης συναδέλφου μου, που διαγνώσθηκε με νεφροβλάστωμα μόλις προχθές. 

Νεκταρία...


Διεγνώσθη με βαριά κατάθλιψη...

Μήπως να την μνημονεύσουμε αύριο το πρωί στις Εκκλησιές που θα βρεθούμε;

Νεκταρία...

«Τα πράγματα θα είναι τόσο μπερδεμένα που ο άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να σώσει την ψυχή του…» (Προφητείες Οσίας Μακαρίας)

Αποτέλεσμα εικόνας για οσια μακαρια

Από τις συγκλονιστικές προφητείες της Οσίας μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρίας (+18 Ιουνίου 1993)

Στην απογοήτευση λέμε όχι….

π.Λίβυος

Κάποτε πέρασα ένα μεγάλο πειρασμό. Μια δοκιμασία που φαινόταν να εξαντλεί ότι δυνάμεις είχαν απομείνει στην μάχη με το σκοτάδι μέσα μου. Τότε ο πνευματικός μου είπε, «θέλω να Λειτουργείς κάθε μέρα».

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Η΄ Λουκά


Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι´ 25 - 37

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΜΑΜΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ… ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!




 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Μεγάλη αίσθηση και έκπληξη έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση και οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα Τούρκο ιμάμη να φροντίζει και να συντηρεί μια ιστορική χριστιανική εκκλησία!

Κυριακή ΚΑ´ (Η΄ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακή ΚΑ´ (Η´ Λουκά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 13η Νοεμβρίου 2016:

Σκαρφαλώνοντας στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς... ψηφιακά



σχόλιο Γ.Θ : Σκαρφαλώνοντας στο πιο ψηλό σημείο της Ρωμιοσύνης... τώρα ψηφιακά και ύστερα στην πραγματικότητα, όταν όλα από κάτω θα είναι Ελλάδα

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛΛΑΣ ΣΚΛΑΒΑ Ε.Ε.
Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης και θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης. Πώς λοιπόν συμβαίνει ώστε όλα τα έθνη, τα οποία μετά από χιλιετηρίδες ολόκληρες έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή της παγκόσμιας ιστορίας ως ολιγάριθμες ορδές ασύντακτων και βαρβάρων, σήμερα να αριθμούν πληθυσμό 50, 80, 100, 130 εκατομμυρίων και να κατέχουν εκτεταμένες επιφάνειες της γης, ενώ το αρχαιότερο έθνος των Ελλήνων να αριθμεί πληθυσμό μόλις 8 εώς 9 εκατομμυρίων, όσοι υπολογίζεται ότι είναι οι εντός και οι εκτός της Ελλάδας κατοικούντες Έλληνες; Πού οφείλεται αυτό το ολιγάριθμο της Φυλής μας; Αυτή είναι η απορία, η οποία γεννάται όταν κανείς ρίξει το βλέμμα του στο παρελθόν και παρακολουθήσει την κίνηση των λαών.

Tό προσκύνημα τῆς Τιμίας Ζώνης στήν Πάτρα ἀπάντηση σέ ὃσους θέλουν μιά Ἑλλάδα ἀποκομμένη ἀπό τίς πνευματικές της ρίζες.

dsc_7882
Μιά πρωτοφανής θάλασσα εὐσεβείας πλημμύρησε τὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου καὶ ὅλη τὴν Πάτρα κατὰ τὴν διάρκεια τῆς παραμονῆς τῆς Τιμίας Ζώνης στὸν Ναὸ τοῦ Πρωτοκλήτου.

Το Αντίρριο υποδέχθηκε την Τίμια Ζώνη της Παναγίας

antirio-1

Ολιγόωρη στάση στο Αντιρρίο, πριν την επιστροφή της στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους για την Τίμια ζώνη της Παναγίας που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται προς προσκύνηση και ευλογία στον Ι.Ν.Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.