Ετικέτες

1.11.16

Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Σούρμενα Ελληνικού θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, Πέμ, 3 Νοεμβρίου, 7:30 μμ(τηλ. 2109618624).




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

(ἀπό τοῦ 1966)

Αββάς Ισαάκ: Η καθαρότητα της ψυχής


Ὁ ἄνθρωπος, γιά νά διατηρήσει τήν ψυχική του καθαρότητα, πρέπει ν᾿ ἀποφεύγει ὅλα ἐκείνα τά κακά πού τρέφουν τά πάθη, νά κόψει δηλαδή τίς αἰτίες τῶν παθῶν.

Γυναίκα Αρχιεπίσκοπος θα υποδεχτεί τον Πάπα στη Σουηδία


Του Μανώλη Κείου

Οικουμενισμού το ανάγνωσμα συνέχεια…Αναχώρησε σήμερα το πρωί από το  Φιουμιτσίνο της Ρώμης ο  για το ταξείδι του στην προτεσταντική 

Τί σημαίνει ἡ λέξις «Ἀμήν»


του Π.Μ. ΣΩΊΉΡΧΟΥ
Όλοι ξέρουμε την λέξη «Αμήν» καί συχνά την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Πότε έτσι και πότε αλλιώς. Δεν ξέρουμε όμως την πραγματική σημασία της και ας είναι μια από τις πιο σημαντικές λέξεις στο ανθρώπινο λεξιλόγιο. Άλλοι νομίζουν ότι σημαίνει τέλος καί έτσι την χρησιμοποιούν και λένε “φτάσαμε στο αμήν”, δηλαδή στα άκρα του ζητήματος. Άλλοι την θεωρούν σαν ευχή και έτσι την χρησιμοποιούν. “Αμήν και πότε” λένε συχνά. Άλλοι την εννοούν και λένε “αυτό γίνεται μέχρι να πεις αμήν”, ενώ άλλοι δίνουν διαφορετικό νόημα στη λέξη…

Διδακτική ιστορία: Ο καθένας μας κουβαλά στην καρδιά του το περιβάλλον στο οποίο ζει


Κάποιος νεαρός, μόλις έφτασε σε μια όαση στη μέση της Ερήμου της Ιουδαίας, συνάντησε τον γέρο - Ελισαίο και τον ρώτησε:


- Τι είδους άνθρωποι ζουν σ’ αυτόν τον τόπο, γέροντα;


Χειροθεσία Κληρικού και νέα Μοναχή στην Ι.Μ. Χαλκίδος

ofikio monaxoi-5

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορίας της Αγίας Παρασκευής στην Καστανιώτισσα της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη, του Πρεσβ. Γεωργίου Κυριακάκη, εφημερίου της Ενορίας και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού.