Ετικέτες

23.10.16

...η Νεοελληνική μας ταυτότητα χωρίς την Ορθοδοξία είναι κάτι σαν το ορφανό στιφάδο που σου μαγείρεψα σήμερα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για χωρισμος εκκλησιας κρατους

Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 20/2/2005, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στις 1/3/2005 και αναδημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα του Πύργου ("ΠΑΤΡΙΣ") στις 9/3/2005. Ωστόσο, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε... Είναι σύντομο και σας προτρέπουμε να μην το προσπεράσετε.



ΠΕΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ


Ήγουν, λόγος απολογητικός
περί του επικείμενου χωρισμού της Εκκλησίας του Χριστού
από το Νεοελληνικό κράτος.


Φίλος καλός και αγαπητός μας κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό σε ημέρα νηστείας. Αν και με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή του, βρεθήκαμε σε αμηχανία όταν μας ανακοίνωσε πως το γεύμα μας θα ήταν στιφάδο. Ευτυχώς όμως πριν προλάβουμε να αρνηθούμε την προσφορά του, επικαλούμενοι το νηστήσιμον της ημέρας, ο καλός μας φίλος έσπευσε να μας εξηγήσει πως το στιφάδο του δεν περιείχε ούτε ίχνος … κρέατος (επρόκειτο δηλαδή περί «στιφάδου ορφανού»). Τον αφήσαμε λοιπόν να μας σερβίρει και ακούσαμε από τα χείλη του το εξής σχόλιο: «… Δυστυχώς, όσο καλά και να το μαγειρέψει κανείς δεν είναι ποτέ δυνατόν να συγκριθεί με το πραγματικό στιφάδο…».

Όλα αυτά θα γίνουν γιατί εμείς δεν επιλέγουμε την μετάνοιά μας


του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ Νεοφύτου

Όταν το Υπουργείο Παιδείας yo gaρίζει


Αφορμή των παρακάτω αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας προς τα σχολεία με αφορμή την 3η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και την εβδομάδα ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Κι άλλα αδέρφια μας μάς έχουν ανάγκη


Αποτέλεσμα εικόνας για proseyx;h



Πολύ καλοί φίλοι και αδερφοί μας, ζητούν από όλους μας να προσευχηθούμε για τον Αναστάσιο, 58 ετών, ο οποίος παρουσιάζει μεταστατικό όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο πνεύμονα. Προς το παρόν κάνει χημειοθεραπείες, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η ψυχή του (όπως άλλωστε και οι δικές μας) βρίσκεται στα χέρια του Κυρίου. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, ο Κύριος να δώσει στον Αναστάσιο ό,τι πραγματικά τον συμφέρει. 

Μας ζητούν επίσης να προσευχηθούμε για την Παναγιώτα η οποία θα κάνει μια εγχείρηση. Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Τέλος, προσθέστε και την Αναστασία, η οποία έσπασε το ισχίο και έκανε επέμβαση πριν λίγες ημέρες. Είναι ηλικιωμένη και έχει και άλλα προβλήματα υγείας. 

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου Αναστάσιο.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την δούλη σου Παναγιώτα.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την δούλη σου Αναστασία.

Πρέπει να δεχόμαστε το αυτομαστίγωμα στον Πειραιά;

Πρέπει να δεχόμαστε το αυτομαστίγωμα στον Πειραιά;

της Χριστίνας Ταχιάου
Ομολογώ ότι αγνοούσα πως από το 1978  
αυτομαστιγώνονται στον προκειμένου να γιορτάσουν την Ασούρα, να τιμήσουν τη μνήμη του μάρτυρά τους.
Προφανώς όσες φορές είχε τύχει στο παρελθόν να δω κάποια σχετική είδηση, θεώρησα ότι αφορούσε το Ιράν ή κάποια άλλη μουσουλμανική χώρα και το προσπέρασα, όπως κάνω κι όταν ακούω για σταύρωση με αληθινά καρφιά Χριστιανών στις Φιλιππίνες.

Τό μυστήριο τῆς ἀγάπης

%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7


Ἔλεγε ὁ Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης:

Κρατικός φασισμός και αθλιότητα

Οι κυβερνώντες αποδεικνύουν καθημερινά πως όχι απλά δεν έχουν καμία σχέση με την προσχηματική "αριστερή" ιδεολογία τους, αλλά αντιθέτως είναι υποστηρικτές και θιασώτες των προπαγανδιστικών μεθοδεύσεων του Paul Joseph Goebbels και της στυγνής φασιστικής τακτικής εξοντώσεως των πολιτικών τους αντιπάλων, που εφάρμοζαν οι Σοβιετικοί στο πάλαι ποτέ Κομμουνιστικό Bloc.