Ετικέτες

20.10.16

Ένα γράμμα που δεν εστάλη ποτέ


Αποτέλεσμα εικόνας για γραμμα φακελος παναγια
Η Αγγελική βίωσε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια που όμως την οδήγησαν στο πετραχήλι και στον δρόμο της σωτηρίας. Η ίδια μας λέει πως ο Σταυρός και οι δυσκολίες βιώνονται τελικά σαν Ευλογία από τον Θεό. Μας ανοίγει ένα κομμάτι της ψυχής της με αγάπη και θεραπευμένο πόνο, συγχωρώντας τον άνθρωπο που την πλήγωσε βαθιά δείχνοντάς μας πως τα δαιμόνια καταστρέφουν τις ψυχές των ανθρώπων, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Ελένη Παπαδοπούλου

Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"


Ένα γράμμα που δεν εστάλη ποτέ

"Αγαπημένε μου πατέρα,

Σε είδα...


stauros11
Γράφει ο Γεωργαντζής Γεώργιος στην Romfea.gr

Σε είδα... να προχωράς κατάκοπος κουβαλώντας τον ξύλινο Σταυρό
Σε είδα... να ματώνεις στο κεφάλι από ένα στεφάνι γεμάτο αγκάθια

«Περιμένω να μου χαρίσει ο Θεός ένα ζευγάρι παπούτσια..»

«Περιμένω να μου χαρίσει ο Θεός ένα ζευγάρι παπούτσια..»
Τέλος  θα ήτανε…Εκείνη τη χρονιά τα  είχαν αρχίσει από νωρίς. Οι άνθρωποι είχαν μαζευτεί στα σπίτια τους, ο,τι είχε ο καθένας. Όποιος δεν είχε μαζευόταν στους δρόμους, καλή ώρα. Οι βιτρίνες από καιρό στον δικό τους κόσμο. Λες και ζούσαν σ άλλη εποχή, με άλλους ανθρώπους. Ενδεχομένως πιο καλή.

Τί συμβολίζει το χέρι του Ιερέα που ευλογεί;

Τί συμβολίζει το χέρι του Ιερέα που ευλογεί;
Με αυτόν τον τρόπο ο Ιησούς ευλογούσε την ημέρα της αναλήψεως Του.

Ένας ερημίτης ετών… 11 στο Άγιο Όρος!

άγιο όρος

Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο; ρώτησε ο μικρός Αντώνης τον πατέρα του και τον πνευματικό τους γέροντα, όταν εκείνοι του πρότειναν να πάει να μονάσει στον Αθω μαζί με τον γέροντα.



Κάπως έτσι ξεκινά η διήγηση του Γέροντα Θωμά, ο οποίος μια ολόκληρη ζωή ασκήτευσε στο Άγιο Όρος, για το πως προέκυψε ο μοναχισμός στη ζωή του.
Αξίζει να διαβάσετε τη συγκλονιστική ιστορία του Γέροντα Θωμά με τη μοναδική εμφάνιση της Παναγιάς στον μικρό τότε Αντώνη:

Η πορνεία και η θεραπεία της


Το πάθος της πορνείας συνίσταται στην παθολογική χρήση της σεξουαλικότητας από τον άνθρωπο. 

Η λέξη πορνεία δηλώνει, κυριολεκτικά, τη σεξουαλική ικανοποίηση έξω από το γάμο. Οι Πατέρες όμως περιλαμβάνουν υπό τον όρο αυτό όλες τις μορφές των σεξουαλικών παθών (αναζήτηση των σαρκικών ηδονών).