Ετικέτες

13.10.16

Τα τέσσερα Σ

Αποτέλεσμα εικόνας για Προσευχή



Σωκράτης, Σταμάτιος, Στυλιανή και Σωτηρία

Απόστολοι Ιούδας ο Θαδδαίος και Ιούδας ο Αδελφόθεος: Ταυτίζονται ή πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα;


Μπορείτε να διαβάσετε, αλλά και να κατεβάσετε την εργασία στον υπολογιστή σας, κάνοντας κλικ:



Η Ιεραποστολική Ομάδα "Ελληνική Ναυς" ανέθεσε πριν λίγο καιρό την εκπόνηση εργασίας σχετικά με το ζήτημα της ταύτισης δύο μεγάλων Αποστόλων: του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Ιούδα του Αδελφοθέου. 

Ας προσευχηθούμε για την Ζωή και τον Γεώργιο

Αποτέλεσμα εικόνας για γιατί Κύριε;

Δυστυχώς η Ζωή απέβαλλε. Ας προσευχηθούμε για τα αδέρφια μας την Ζωή και τον Γεώργιο ο Κύριος να τους ενδυναμώσει και να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία. Το θέλουν τόσο πολύ το μωράκι...

Θάνατος του Παύλου Μελά με τα μάτια των συμμαθητών του γιού του (13 Οκτωβρίου 1904)

ένα πολύ συγκινητικό κείμενο: οι αναμνήσεις ενός συμμαθητή του Μίκη από την ημέρα που πληροφορήθηκαν στο σχολείο για την θυσία του ήρωα…

Ο Δημήτριος δίνει μάχη με τον καρκίνο...


Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Άλλη μια δύσκολη μάχη, άλλη μια κλήση για βοήθεια. Πώς θα μπορούσαμε να του αρνηθούμε;

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου Δημήτριο

Όταν δεχόμαστε να σηκώσουμε λίγο από τον σταυρό του αδελφού μας ο Κύριος συγκινείται και ακόμα και αν δεν μας το ανταποδώσει ποτέ σε αυτή τη ζωή, σίγουρα μας κρατάει εκπλήξεις για την Αιώνια...


Παύλος Μελάς: Γράμματα από τη Μακεδονία [α΄+β΄ μέρος]

Αποτέλεσμα εικόνας για παύλος μελάς

Μία ταινία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, παραγωγής του 2008. Η ταινία αποτελείται από δύο μέρη και πραγματεύεται το Μακεδονικό ζήτημα μέσα από τη ζωή και τη δράση του Παύλου Μελά. Στο πρώτο μέρος προβάλλονται στοιχεία από τη ζωή και την προσωπικότητά του Παύλου Μελά. Πώς ο αγαπημένος ονειροπόλος των Αθηναϊκών σαλονιών μεταμορφώθηκε στον αγαπημένο ήρωα της Μακεδονίας. Το δεύτερο μέρος της ταινίας στηρίζεται κυρίως στα γράμματα που έστελνε από την Μακεδονία στην γυναίκα του, Ναταλία Δραγούμη, αλλά και στις προσωπικές του σημειώσεις που κρατούσε κατά τη διάρκεια του Αγώνα του. Προβάλλεται ο αντίκτυπος του Αγώνα του στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Μάθημα Θρησκευτικών. Προτάσεις Περαιτέρω Αναμορφώσεώς του

Μάθημα Θρησκευτικών. Προτάσεις Περαιτέρω Αναμορφώσεώς του
Του Τάσου Βίσκου
Ως έχει ήδη γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, το μάθημα των Θρησκευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βρίσκεται σε πλήρη αναμόρφωση, κατόπιν των εισηγήσεων του Υπουργείου Παιδείας και, ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε περισσότερα από 100 σχολεία της χώρας, ένα νέο πρόγραμμα, παντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο.

Η ιστορία του ιερέα και του αγγέλου

Μεγάλη μόρφωση δεν σημαίνει πάντα και μεγάλη καλλιέργεια

3f9c13ef2606b2a17c2bd56bfd33a012_l
Ξέρεις την ιστορία του αγρότη και του βιολόγου;
Σ’ ένα τρένο κάθονται μαζί, ο ένας απέναντι από τον άλλον, ένας διάσημος βιολόγος με διεθνή βραβεία, κι ένας σχεδόν αγράμματος αγρότης της περιοχής. Ο πρώτος, φοράει ένα άψογο επίσημο κοστούμι, σε σκούρο γκρί· ο άλλος, ένα φθαρμένο αλλά καθαρό παντελόνι για τη δουλειά στα χωράφια. Ο επιστήμονας έχει γύρω του βιβλία, ενώ ο επαρχιώτης ένα μικρό μπογαλάκι με ρούχα.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Αγία νεομάρτυς Χρυσή [13/10/2015]

    Κήρυγμα 13/10/2015
    Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 - Εορτή της αγίας νεομάρτυρος Χρυσής

    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη για το μαρτύριο της αγίας νεομάρτυρος Χρυσἠς, της νεοφανούς μουσουλμανικής διαπαιδαγώγησης του Έθνους μας και της νεοταξικής Κάρτας Του Πολίτη. 

    Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Μασωνική η πολιτική της Ελληνικής Βουλής από το 1902!




TOY ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Πολλές φορές έχει γραφεί και λεχθεί ότι η Μασωνία κυβερνάει τον κόσμο, αλλά, επειδή τα διακηρυσσόμενα δεν συνοδεύονται με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, θεωρούνται από τους πολλούς ως συνωμοσιολογία και κινδυνολογία, για αυτό και δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψει.