Ετικέτες

25.9.16

Αποχωρήστε τώρα. Μια πρόταση στους οικουμενιστές


Σε όσους χωρίς ντροπή διδάσκουν καινοφανείς θεωρίες όπως αυτή των δύο πνευμόνων, τους λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Συνταχθείτε με τον “άλλο πνεύμονα”. Μόνο ζημιά κάνετε στην Εκκλησία.
Σε όσους βασίζουν τη ρητορική τους στην ακαδημαϊκή γνώση και στις δημόσιες σχέσεις και όχι στην θεολογία ως προσωπικό βίωμα των δωρεών του Θεού, τούς λέμε: Αποχωρήστε τώρα. Η Εκκλησία δεν σας χρειάζεται, όπως κι εσείς δεν χρειάζεστε την Εκκλησία.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (26/9/16 - 2/10/16)


Η ερχόμενη εβδομάδα (26/9/16-2/10/16) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 28/9: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 30/9νηστεία (άλαδο φαγητό)


Παρατηρήσεις

Θυμίσου, όταν…

Αποτέλεσμα εικόνας για Θυμίσου, όταν...
Η ζωή μας δεν είναι σπαρμένη με «ρόδα». Είναι όμως σπαρμένη με «νάρκες». Με συχνά επώδυνες ευκαιρίες, που σε μια καλοπροαίρετη καρδιά, μπορούν να ανάψουν «σπίθες» μετανοίας, και να φουντώσουν τη φωτιά της «Όντως Ζωής», όσο αυτή η καρδιά χτυπάει ακόμα!

ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Γ' ΜΕΡΟΣ.avi

Αποτέλεσμα εικόνας για οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας παΐσιος


Ένα βίντεο για όλα τα Ελληνόπουλα που αναρωτιούνται τι είναι οι Γκουρού και ο Ινδουισμός και ποιες είναι οι ατυχείς συγκρίσεις με τους γίγαντες της Ορθοδοξία μας, όπως ήταν ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ. Η περιγραφή είναι γραμμένη από κάποιο Ελληνόπουλο που έζησε και τις δύο καταστάσεις: και τον Ορθόδοξο Χριστιανικό μοναχισμό και τον Ινδουισμό. ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Γιατί στα Ευαγγέλια υπάρχουν διαφορές στο κείμενό τους;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Οι διαφορές φανερώνουν ότι οι ευαγγελιστές δεν είχαν προσυνεννοηθεί για το περιεχόμενο των Ευαγγελίων τους. Επομένως γράφουν με ειλικρίνεια. Οι διαφορές είναι δευτερεύουσας σημασίας, φαινομενικές και δικαιολογημένες.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η οσία Ευφροσύνη και ο όσιος Παφνούτιος [mp3 - 2013]


Εν όψει της Εορτής των οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου (25 Σεπτεμβρίου), δημοσιεύουμε μία παλαιότερη Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, π. Νικολάου Μανώλη, που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη ενορία του, του Ι. Βυζαντινού Ναού Προφ. Ηλιού, στις 24-9-2013. 

Την εποχή εκείνη μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους η απαράδεκτη δίωξη του πατρός, τα εμπόδια και οι απαγορεύσεις για τις Ομιλίες καθώς και για τις κατηχητικές και εφημεριακές του δραστηριότητες.

Παρακολουθείστε το Βίντεο: