Ετικέτες

21.9.16

"Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ"



ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΗ, ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΑΘΗΝΑ ΣΙΔΕΡΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ: "Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ".
Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ [ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ], ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΙΝΔΟ.
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ. ΧΑΙΡΕΤΕ!

Γιατί ο Χριστός δεν είπε o ίδιος ξεκάθαρα ότι είναι Θεός; (Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου)

«Ποιοί λοιπόν είναι οι λόγοι για τους οποίους και ο ίδιος και οι Απόστολοι έχουν πει πολλά ταπεινά για αυτόν;

Λυκούργος Νάνης, Οίστρος οικουμενιστικός έχει καταλάβει μεγάλο αριθμό κορυφαίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων


Οίστρος οικουμενιστικός έχει καταλάβει μεγάλο αριθμό κορυφαίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων

Ο κρυμμένος θησαυρός της πατρίδας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα βραχια σταυρος
H Eλλάδα η αγαπητή μας Πατρίδα είναι μια μικρή χώρα σε έκταση, είναι μια χώρα πτωχή, που τα παιδιά της αναγκάστηκαν να φύγουν και να σκορπίσουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για να εξοικονομήσουν τον άρτον της ζωής.

Η "ΣΠΙΘΑ" του π. Αυγουστίνου Καντιώτη και η παρακμή... στις Ιστοσελίδες και στα περιοδικά των Μητροπόλεων

σχόλιο Γ.Θ : Όταν η κοινωνία νοσεί, νοσεί και η Εκκλησία και οι Πολιτεία ολόκληρη. Όταν τον Πατριαρχικό Θρόνο της Νέας Ρώμης κόσμησε ο Μέγας Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να καθαιρέσει δεκάδες ανάξιους ιερείς. Όσο πολύ και αν έχει παρεισφρήσει η αμαρτία σε όλες τις τάξεις της κοινωνίας και επομένως και της Εκκλησίας, το παράδειγμα του Χρυσοστόμου μάς φανερώνει ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, γιατί πραγματικά όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη ώρα, σε μια μέρα η σαπίλα μπορεί να ξηλωθεί από όλη την δομή της κοινωνίας.
Θυμάμαι ..., 

Σεραφείμ των Ελλήνων προς κυβέρνηση Τσίπρα: «Η Εκκλησία, «εν διωγμώ» από την Κυβέρνησή Σας! Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δ

Άξιος! 

Ο  Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε επιστολή του με θέμα«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» και αποδέκτες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα και με κοινοποιήσεις στον κ. Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Παιδείας  Νίκο Φίλη χαρακτηρίζει ρατσιστική την μετατροπή μόνο για τους Ορθοδόξους μαθητές –τριες του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογία.