Ετικέτες

18.9.16

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκειολογια
Από τη φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει η διδασκαλία 
της θρησκειολογίας (μάλλον πανθρησκείας) 
σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια 
(Δείτε το ΦΕΚ)

Τσιμουδιά από την αντιπολίτευση.
Άκρα του τάφου σιωπή από τη διοικούσα Εκκλησία

Τελευταία Πληροφορία: Πιστοί δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ήδη παραπονεθεί στην Αρχιεπισκοπή για να διαπιστώσουν δυστυχώς ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση διαμαρτυρίας. Ανοχή, ανοχή, ανοχή...! "Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει"  κτλ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλά φοβάμαι μην βάλει και το πόδι του μαζί και μας ρίξει καμιά κλωτσιά...


Προσευχή για τον Στυλιανό, την Παναγιώτα και την Κωνσταντία


Ο Στυλιανός (θυμηθείτε εδώ) συνεχίζει να βρίσκεται στην εντατική εδώ και ένα μήνα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Παρακαλώ να τον θυμόμαστε στην προσευχή μας. 

Επιπλέον, μας ενημέρωσε η ίδια αδερφή μας εν Χριστώ ότι η Παναγιώτα παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (νεφρική ανεπάρκεια). Ας προσευχηθούμε για τους αδερφούς μας όσο μπορεί ο καθένας και ας εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον Κύριό μας και Θεό μας.

Θα ήθελα μα προσθέσουμε και την Κωνσταντία, που έχει κάποια μορφή αλλοίωσης στον εγκέφαλο (όχι ακριβώς καρκίνο, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί).

Τέλος, να σας ενημερώσω για να βλέπουμε και έμπρακτα την αποτελεσματικότητα της προσευχής μας, ότι η Κωνσταντίνα έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα με το εγκεφαλικό που επέστη, αλλά και ο Ηλίας, που είχε καρκίνο του παχέως εντέρου, φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα (μετά την επιτυχή επέμβαση) μιας και έχει βγει πλέον και η βιοψία και προς το παρόν δεν θα χρειαστεί ούτε καν χημειοθεραπείες. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση κάθε 4 μήνες, διότι η πιθανότητα μετάστασης δεν είναι μηδενική αν και σύμφωνα με τις εξετάσεις δεν είναι υψηλού κινδύνου και γι αυτό ας τον διατηρήσουμε στις προσευχές μας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (19/9/16 - 25/9/16)


Η ερχόμενη εβδομάδα (19/9/16-25/9/16) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. Την Παρασκευή 23/9 εορτάζουμε την σύλληψη του Τιμίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, οπότε επιτρέπεται κατάλυση οίνου και ελαίου.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 21/9: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 23/9νηστεία (λαδερό φαγητό)


Παρατηρήσεις

Δραματικό το δημογραφικό στην Ελλάδα. Μείωση πληθυσμού ως και 2,5 εκατ ως το 2050

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλάδα δημογραφικό πρόβλημα
*Πρέπει να το καταλάβουμε ότι αυτήν την στιγμή είναι πολύ σημαντικότερο το πρόβλημα του δημογραφικού από κάθε άλλο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Δημιουργείτε μια κατάσταση που δεν θα έχει επιστροφή αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό και στα επόμενα χρόνια. 

Ηγούμενος Φρέατος του Ιακώβ Ιουστίνος: ''Ζούμε στις μέρες του Αντιχρίστου''

 

Λάβρος κατά των Εκκλησιαστικών Ποιμένων είναι ο Ηγούμενος του Φρέαρ του Ιακώβ Γέροντας Ιουστίνος, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 σώθηκε μετά από απόπειρα δολοφονίας του.

Ἡμιημερίδα περί τῆς προβληματικῆς τοῦ νέου προγράμματος τῶν Θρησκευτικῶν. Νεοφανής πρακτική μέσα στήν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας.



ProsklisiSep16

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν προσκαλεῖ τούς φίλους καί συνεργάτες τηςτήν Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016
στίς 5.00΄ μ.μ. στό Δημαρχεῖο Ἀμαρουσίου.
17.00: Ἁγιασμός ἐπί τῆ ἐνάρξει τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν.
17.30: Ἡ χορωδία «Ἐν Ψαλτηρίω» τοῦ Σχολείου Ψαλτικῆς θά ἀποδώσει ἐπίκαιρους ὕμνους.
18.00-21.00: Ἡμιημερίδα περί τῆς προβληματικῆς τοῦ νέου προγράμματος τῶν Θρησκευτικῶν. Νεοφανής πρακτική μέσα στήν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας. Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Γραμματέας τῆς ΠΕΘ κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης.
Ομιλία κ. Ελένης Βασσάλου:

Σίγουρα έχεις πολλούς για παρέα... φίλους όμως;

 

Φίλος δεν είναι αυτός που θα γελάσει μαζί σου με κάποιο σου πάθημα.

Ο θρύλος για την Αγία Τράπεζα της Αγίας Σοφίας


Ο πατέρας της Ελληνικής λαογραφίας, Νικόλαος Πολίτης, γράφει για το περιστατικό:

“ Την ημέρα που πάρθηκεν η Πόλη έβαλαν σ’ ένα καράβι την Αγία Τράπεζα, να την πάνε στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Εκεί όμως στην θάλασσα του Μαρμαρά, άνοιξε το καράβι και η Αγία Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γ΄λήνη που είναι πάντα εκεί και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.”