Ετικέτες

4.9.16

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc1MLqIngW6ySG9o8Qq06wFVnRqn2Kjx7pSMRlAZrLnjNXZedTFGnbHmrJyfShvEIqZayvqQ9qwXzPvLivA-YZmQmXwT-fjWcGXOHjdlOxEF1-gkzs3wZsEVp9tSQolSyCRdFFggnYHU4/s1600/Efthimios+-iereas.JPG 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΨΑΛΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ»

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ 

ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!


Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (5/9/16 - 11/9/16)


Η ερχόμενη εβδομάδα (5/9/16-11/9/16) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 7/9: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 9/9νηστεία (λαδερό φαγητό)
των Αγίων και δικαίων Ιωακείμ και Άννης

Θεόκλητος Ρουσάκης :"Η ασύμμετρη απειλή της λαθρομετανάστευσης και η νεοοθωμανική διείσδυση στα Βαλκάνια"

Σχόλιο: Παρακαλώ ακούστε την ομιλία του ιδιαίτερα αγαπητού αδελφού μας Αντ/γου Θεοκλήτου Ρουσάκη ο οποίος πριν από μισό χρόνο περίπου μας τίμησε με την παρουσία του και έκανε μια πολύ διδακτική ομιλία κατά την κοπή της βασιλόπιτας της Ομάδος μας (θυμηθείτε την ομιλία του εδώ).


Ομιλία του Αντιστρατήγου ε.α. Θεόκλητου Ρουσάκη που έγινε στις 7-8-2016 στην αίθουσα ομιλιών της Ι.Μ. Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Η Συνθήκη Σένγκεν, οι κακοί χειρισμοί– Η ασύμμετρη απειλή της Λαθρομετανάστευσης και η από Βορά εν δυνάμει απειλή από την νεο-οθωμανική διείσδυση στα Βαλκάνια.

Όσιος Πορφύριος: Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες

Όσιος Πορφύριος: Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο  
Γιά αρκετό καιρό με βασάνιζαν λογισμοί, γιατί να μη γίνω κι εγώ  να αφιερωθώ τελείως στον , αλλά παντρεύτηκα και με τα παιδιά που έκανα δεσμεύτηκα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα καλό για τον Θεό.

Το τζαμί και οι ατζαμήδες



Η τελευταία θεατρική και παντελώς υποκριτική "διένεξη" ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, με αφορμή την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, καταδεικνύει για ακόμα μία φορά το μέγεθος της σήψης της Ελληνικής κοινωνίας.

Το παιδί: μια αὐτοτελής προσωπικότητα

Παιδική Προσευχή

π. Συμεὼν Κραγιόπουλου

Ἡ ζωὴ εἶναι ἕνα μυστήριο

ΘYΣIAZAME TO KHPYΓMA XAPIN THΣ AΛHΘEIAΣ – ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗΣ





Ἴσως είναι το τελευταίο έτος που βρισκόμαστε εδώ, στὴν Μητρόπολη. Προτιμότερο κανείς να πέση μαχόμενος παρά να στέκεται προδότης. Eγώ διαφωνῶ μέ τους ἱεροκήρυκας ἐκείνους, που θυσιαζοῦν τὴν ἀληθεια χάρι του κηρύγματος. Σιωποῦν, προσκυνοῦν και ανεβαίνω στον άμβωνα ψάλοντας τα εγκώμια των αρχιερέων. Έτσι παραμένουν στην θέση τους ἀνενόχλητοι. Κάνουν το κοπαδάκι τους και περνοῦν καλά.


Eμείς χαράξαμε άλλη αρχή. Aγαπούσαμε το κήρυγμα πάρα πολύ και περισσότερο απ’ αυτούς, όμως το θυσιάζαμε χάριν της αλήθειας και έτσι εΙχαμε διωγμούς και περιπέτειες στην ζωή μας.

(Kατασκήνωση 19-8-1993)

«MAXOY YΠEP AΛHΘEIAΣ..»

Λίγο πριν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολλοί άνθρωποι καλοσυνάτοι αλλά αδύναμοι στην πίστη θα φύγουν είτε από αρρώστιες είτε από ατυχήματα


Μητροπολίτης Μόρφου


σχόλιο Γ.Θ : Τυχερή η Κύπρος που σε χαίρεται Γέροντα...

Εγώ πότε θα γίνω μάνα ;

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγία μητέρα αννα

Το μητρικό ένστικτο υπάρχει στις περισσότερες γυναίκες και συνήθως γίνεται πιο έντονο στην ηλικία των τριάντα.

Καταγγελία: Για 20 ΑΡΓΥΡΙΑ οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ στα βλαχοχώρια των Γρεβενών ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.


Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καταγγέλλει τους ξενοδόχους των ιστορικών χωριών (Βλαχοχώρια) Σαμαρίνα, Σμίξη, Λάβδα, Πολυνέρι και Αλατόνερο οι οποίοι ήρθαν σε συνεννόηση με τα τσιράκια της νέας τάξης πραγμάτων και του Σιωνισμού την ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. προκειμένου να φιλοξενήσουν στα καταλύματα που διαθέτουν στα συγκεκριμένα χωριά 600 λαθροεισβολείς.