Ετικέτες

3.9.16

H διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης με την εμφάνιση των χαρτών του Σόρος περί «Αιγαιακής Μακεδονίας»

H διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης με την εμφάνιση των χαρτών του Σόρος περί «Αιγαιακής Μακεδονίας»


Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ 

Ο καφές στην Πλατεία Αριστοτέλους που νοσταλγεί ο πρόεδρος των Σκοπίων και οι χάρτες του Σόρος περί «Αιγαιακής Μακεδονίας» .

Προσοχή στα παιδιά μας – Τι είναι το grooming – Πώς θα προφυλαχθούν τα παιδιά;

76618741_campaign624
Το διαδικτυακό «grooming» συµβαίνει όταν ένας ενήλικας έρχεται σε επαφή µέσω του διαδικτύου µε ένα παιδί ή έφηβο προκειµένου να το συναντήσει από κοντά και να το εκµεταλλευτεί µε πολύ άσχηµο τρόπο. Το διαδικτυακό grooming ή αλλιώς η «αποπλάνηση» µέσω διαδικτύου είναι ένα έγκληµα που τιµωρείται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μπορεί να συµβεί σε όλους τους ιστοχώρους που είναι πολύ δηµοφιλείς στους εφήβους και στα παιδιά όπως στα διαδικτυακά παιχνίδια, στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. facebook, stardoll), στα δωµάτια συνοµιλίας (chat rooms) κ.λπ.

Tι σημαίνει ένα διαζύγιο;



Tι σημαίνει ένα διαζύγιο; Την ανικανότητά μας να αγαπήσουμε. Αυτό βασικά σημαίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι οι δικαιολογίες μας. Την αποτυχία να αγαπηθούμε. Τη λαθεμένη αντίληψη που είχαμε για τον γάμο. Ο γάμος δεν είναι βίος ανθόσπαρτος.

Ευαγγελική περικοπή Κυριακὴς ΙA' Ματθαίου (παραβολή των μυρίων ταλάντων)



ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΗ´ 23 - 35

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ»


Η προτεσταντική υπερδογματική ομάδα «Χριστιανική Κίνηση Αγάπης» κινείται στο χώρο των Πανεπιστημίων προσεγγίζοντας φοιτητές και καθηγητές και διανέμοντας DVD για το Χριστό με μη ορθόδοξες σωτηριολογικές θέσεις. Η ομάδα αυτή που έχει χαρακτηρισθεί ως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη (αρ. 71 στον κατάλογο των χριστιανικών αιρέσεων) δραστηριοποιείται στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, των Πατρών, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ιωαννίνων, Ρεθύμνου, Βόλου και Φλώρινας καθώς και στα Α.Τ.Ε.Ι Καβάλας, Σερρών, Λάρισας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Χανίων. Περισσότερα στοιχεία για τη «Χριστιανική Κίνηση Αγάπης», τα αντι-ορθόδοξα δόγματα και τον τρόπο δράσης της μπορεί κανείς να βρει στη μελέτη του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου «Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων», Αθήνα 2004 (βλέπε παρακάτω).

Εγκαινιάστηκε ιερός ναός της Παναγίας Γοργοεπηκόου στην Ισπανία


Από το ιστολόγιο orthodoxy-rainbow, που δίνει έμφαση στις ορθόδοξες ρίζες του δυτικού κόσμου.

Τα εγκαίνια ενός νέου μόνιμου Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας στην Ισπανία, αφιερωμένου στην Παναγία Γοργοεπήκοο, τέλεσε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος.

Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016:

Ο Πάπας θα κάνει αποκαλύψεις για τους «εξωγήινους» σε διαθρησκευτική διάσκεψη τον Σεπτέμβριο στην Ιερουσαλήμ – Θα παραβρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης;

assisi_Panthriskia_271011


Οικουμενική συνάντηση μεταξύ των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών έχει οριστεί να λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016, στην οποία ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.