Ετικέτες

28.8.16

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (29/8/16 - 4/9/16)


Η ερχόμενη εβδομάδα (29/8/16-4/9/16) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους, αλλά υπάρχει και μια εξαίρεση. Εκτός από τη νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής, κάνουμε αυστηρή μάλιστα νηστεία (άλαδο φαγητό) και την Δευτέρα 29/8 (της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου). Την Τετάρτη 31/8 εορτάζουμε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, οπότε γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου. Λήγει έτσι η εκκλησιαστική χρονιά και εισερχόμαστε από την Πέμπτη 1/9 στο νέο εκκλησιαστικό έτος! Την Παρασκευή η νηστεία, όπως συνήθως, είναι αυστηρή (άλαδο φαγητό).  

Δευτέρα 29/8: νηστεία (άλαδο φαγητό)
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτη 31/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)
Παρασκευή 2/9νηστεία (άλαδο φαγητό)

Γιατί η Εκκλησία επιμένει τόσο στο θέμα των σαρκικών σχέσεων;

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία σαρκικές σχέσεις


Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία είναι κολλημένη στο θέμα του έρωτα. Ότι με αυτά που λέει διώχνει τους ανθρώπους από κοντά της και αποτρέπει τους ανθρώπους από το να την ακούν. Μήπως όμως αυτό το γεγονός αποτελεί απόδειξη ότι η Εκκλησία είναι η Αλήθεια; Μήπως αποδεικνύει,  ότι τουλάχιστον δεν αποτελεί ένα δημαγωγικό οργανισμό. Γιατί φυσικά, αν η Εκκλησία ήθελε να «τραβήξει κόσμο» για «να έχει πελατεία», δε θα είχε τόσο άβολες θέσεις σ’ αυτό το θέμα. Διεξοδικά έχει μελετήσει τις σχέσεις των δύο φύλων, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος στο βιβλίο του «Ελεύθεροι από το Γονιδίωμα» της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής. Ας του δώσουμε το λόγο:

Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος

Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος
 ΓΙΑ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Το γραφείο προσκυνητών της  του Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί κάθε άρρενα που εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί το . Οποιασδήποτε εθνικότητας, υπηκοότητας όπως και δόγματος.

Αυτοί είναι οι Άγιοι Προστάτες του Γάμου και της Οικογένειας


1. Ο Άγιος Ακύλας και η Αγία Πρίσκιλλα, οι Απόστολοι (εορτάζουν στις 13 Φεβρουαρίου). Προστατεύουν την οικογένεια και τους σκηνοποιούς.

2. Η Αγία Γοργονία (Εορτάζει 23 Φεβρουαρίου). Υπόδειγμα Χριστιανής αδελφής. Αδελφή του Γρηγορίου του Θεολόγου και κόρη της Νόνας και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. 
Υπόδειγμα νοικοκυράς, συζύγου, μητέρας, μορφωμένη και πολύ καλή Χριστιανή. Θεραπεύει ανθρώπους.