Ετικέτες

18.8.16

Ξορκίζει τις εκλογές, αλλά προετοιμάζεται, καλού-κακού…

x625_5AC7EF8D-C611-3C5A-41C5-0E1C35BF3857.jpeg.pagespeed.ic_.BtKCHUbpDl

Του Γιάννη Σιδέρη
Τα «σκονάκια» που έχει παραγγείλει ο πρωθυπουργός στα υπουργεία, προκειμένου να (εφε)βρουν κάποια μέτρα, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει κάποια ψήγματα κοινωνικής πολιτικής στο ακροατήριό του στη ΔΕΘ, θα είναι ιδιαίτερα λειψά, καθώς τα ταμεία του κράτους είναι στεγνά.

Κύπρος: «Επικίνδυνα απρόβλεπτη γίνεται η Τουρκία»

erntogan-i-tourkia-den-tha-apologithei-gia-tin-katarripsi.w_l

Πολλά αλλάζουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η ειδική στα θέματα Μέσης Ανατολής δρ Έλενα Σταύρου εκτιμά ότι η Τουρκία, που αποτελεί ισχυρό γεωπολιτικό παράγοντα της περιοχής, έχει εξελιχθεί σε «κράτος υπό διάλυση» και κατά συνέπεια γίνεται επικίνδυνα απρόβλεπτη και εν δυνάμει εχθρός όλων. Αναφέρεται στη δράση των τζιχαντιστών αλλά και τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών κρατών για τις επιθέσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Καφές και μαντεία στην …επιστημονική μας εποχή;

του Μιχαήλ Γ. Χούλη, Θεολόγου
Στην εποχή μας, 2.016 χρόνια μετά τον Χριστό, μια εποχή προόδου και μεγάλων επιστημονικών, ιατρικών και τεχνολογικών ανακαλύψεων, κάποιοι συνάνθρωποί μας εμφανίζονται να σκέπτονται και να συμπεριφέρονται με δεισιδαιμονικό και θρησκόληπτο τρόπο, που θα έπρεπε να ισχύει μόνο στις πρωτόγονες φυλές και τους μάγους των ειδωλολατρικών χρόνων.

Έχεις σκεφτεί πόσων χρόνων είσαι στην πνευματική ζωή;

Συχνὴ ἐρώτηση ποὺ ἀπευθύνεται στοὺς ἄλλους ἢ μᾶς ἀπευθύνουν μικρότεροι, συνομήλικοι ἀλλὰ καὶ μεγαλύτεροι. Ἄλλοι ἀπὸ περιέργεια νὰ μάθουν κι ἄλλοι ἀπὸ ἀφέλεια. «Πόσων ἐτῶν εἶσαι;», «Τί ἡλικία ἔχεις;».

Συγκλονίζει ο Σπανουδάκης: Ο Άγιος Σπυρίδωνας τον βοήθησε να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα

Συγκλονίζει ο Σπανουδάκης: Ο Άγιος Σπυρίδωνας τον βοήθησε να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης εξομολογήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας τον βοήθησε μετά από μεγάλη περιπέτεια να σταθεί στα πόδια του!

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του νέου, εν Πάρω

Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 31 Ιανουαρίου, ενώ στις 18 Αυγούστου εορτάζεται η ανακομιδή του ιερού λειψάνου.
Ο Όσιος Αρσένιος Σεργίου Σεργιάδης, κατά κόσµον Αθανάσιος, καταγόταν από χωριό της Κονίτσης και γεννήθηκε το έτος 1800 από ευσεβείς και ενάρετους γονείς.

Οι Όσιοι Βαρνάβας και Σωφρόνιος, κτίτορες της Μονής Σουμελά

Η μνήμη τους τιμάται στις 18 Αυγούστου


Οι κατά κόσμον συγγενείς (θείος και ανηψιός) Βασίλειος και Σωτήριχος γεννήθηκαν στην Αθήνα τον 10ο αιώνα. Όταν εκάρησαν μοναχοί και χειροτονήθηκαν ιερείς, έλαβαν τα ονόματα Βαρνάβας και Σωφρόνιος. 

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος

18 Αυγούστου