Ετικέτες

16.8.16

Στυλιανός: πρόβλημα στην καρδιά - Κωνσταντίνα: ελαφρύ εγκεφαλικό


Ο Στυλιανός έχει άμεση ανάγκη την προσευχή μας. Βρίσκεται στην εντατική με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. 

Η Κωνσταντίνα έπαθε ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο και ανεβάζει πίεση (18). Ας προσευχηθούμε να έχει τελειώσει η περιπέτειά της.

Ας μην ξεχνάμε τα αδέρφια μας. Ας τα βάζουμε με τα ονόματα των δικών μας στην προσευχή μας, όποτε το θυμόμαστε.

Διδακτική ιστορία: Εσείς οι άνθρωποι βλέπετε την επιφάνεια, δεν βλέπετε το βάθος…

Ὁ Σαούλ, ὁ πρῶτος βασιλιὰς τοῦ Ἰσραήλ, ἀποδοκιμάσθηκε ἀπὸ τὸν Θεὸ λόγῳ τῶν ἁμαρτιῶν του. Ἂν καὶ δὲν τοῦ ἀφαιρέθηκε ἀμέσως ἡ βασιλικὴ ἐξουσία, ἔστειλε ὅμως ὁ Θεὸς τὸν δίκαιο Σαμουὴλ γιὰ νὰ χρίσει νέο βασιλιά:

Η ιστορία της εικόνας της Παναγίας της Τήνου


Δεν έχει περάσει παρά ένας χρόνος από την ιστορική ήμερα, που ο επίσκοπος Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επαναστάσεως. Στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου, που φαντάζει κάτασπρο πάνω στο νησάκι της Τήνου, η μοναχή Πελαγία, υστέρα από την βραδινή προσευχή, αποσύρθηκε στο κελί της να ησυχάσει. Ε­νώ είχε αποκοιμηθεί, ένοιωσε ξαφνικά μιαν άρρητη ευωδία και αμέσως άκουσε την πόρτα του κελιού ν’ ανοίγει με πάταγο! Μια μεγαλόπρεπη γυναίκα, πού άστραφτε σαν Βασίλισσα, μπήκε μέσα και στάθηκε απέναντι από το κρεβάτι της...

Η εκδίκηση της Ιστορίας από ένα ψηφιδωτό: Αδιάψευστο στοιχείο της Ιστορίας μας



Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε μυαλά εντός Κύπρου που επιδιώκουν εναγωνίως οτιδήποτε μπορεί να προωθήσει τη λύση-διάλυση με τον Ερντογάν αλλά παραγκωνίζουν την ουσία, υιοθετώντας ακόμη και τουρκική προπαγάνδα π.χ. θεωρούν την Συνθήκη Εγγυήσεων του 1960 με τουρκικά επεμβατικά δικαιώματα ως προϋπόθεση ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας!