Ετικέτες

12.8.16

Η παράδοση της σκυτάλης!


του Νικολάου Ταμουρίδη
Αντ/γου ε.α.

''Αυτοί γαρ οικούντες την χώραν μέχρι τούδε παρέδωσαν ελευθέραν δι' αρετήν. Ημείς δε επηυξήσαμεν τα πλείω αυτής και παρασκευάσαμεν αυτήν τοις πάσιν αυταρκεστάτην και ες πόλεμον και ες ειρήνην'', διατράνωνε ο μέγιστος ηγεμόνας Περικλής στον Επιτάφιο λόγο προς τιμήν των νεκρών του πολέμου, δηλαδή: ''Γιατί αυτοί (οι πεσόντες) κατοικώντας την χώρα αυτή, από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας, μας την παρέδωσαν ελεύθερη χάρις στην ανδρεία τους. Εμείς δε τους περισσότερους τομείς αυξήσαμε και την προετοιμάσαμε σε όλα, ώστε να είναι αυταρκέστατη και για πόλεμο και για ειρήνη''.

Δεν υπάρχει πιο γλαφυρό παράδειγμα παράδοσης της εθνικής σκυτάλης, όπου αυτός που παραδίδει έχει κουραστεί και έχει δώσει τον αγώνα του, ενώ αυτός που παραλαμβάνει ξεκούραστος, επιταχύνει για να αγωνιστεί κατ' ελάχιστον ισάξια και να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο για τη νίκη!

Διδακτική ιστορία: Επίσκεψη στον γέροντα



Νέος: Γέροντα πολλές φορές θέλω να νιώσω την χαρά που δίνει ο Θεός και πιάνω τον εαυτό μου να πηγαίνω στην εκκλησία σκεπτόμενος: «Άραγε τι θα μου δώσει σήμερα ο Θεός;» Αυτό είναι καλό γέροντα;;;

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!



Σχόλιο: Δεν μπορώ να αποφύγω λογισμούς που σχετίζονται με την ενεργοποίηση των πνευματικών νόμων... 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Προσπάθεια εμπλοκής από κάποιους κύκλους του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης στο αποτυχών πραξικόπημα της Τουρκίας είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται πολύ προσοχή ένεκα της πολύ μεγάλης λεπτότητας του θέματος.

Υπάρχει η μοίρα; (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)


Στον κύριο Θωμά Ο.
Γράφετε, πως γίνατε ογδόντα χρονών, και πως είστε ακόμα δυνατός και νέος ως προς το πνεύμα.
Πολλές φορές ο θάνατος σας πλησίασε, όμως πάντα ξαφνικά σωζόσασταν. Γι’ αυτό ρωτάτε: Υπάρχει μοίρα, και πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία βλέπει τη μοίρα;

Ο Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Σχόλιο: Έχουμε γράψει και άλλοτε πως η πατρίδα μας έχει καταληφθεί, με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια των απάτριδων "πολιτικών της". Έχει ολοκληρωθεί η κατάληψη της Βουλής, έπειτα τα Μ.Μ.Ε., οι θεσμοί και τέλος έρχεται η σειρά της παραπαίουσας  Εκκλησίας! Και μην ξεχνάμε πως αν ἡ ἐπίθεση εἶχε γίνει σέ Τζαμί, τότε τα συστημικά Μ.Μ.Ε θα το είχαν προβάλει ως πρώτο θέμα τῆς Ελλάδος και του Εξωτερικού!

Τά ξημερώματα τῆς Κυριακῆς 31 Ἰουλίου 2016, ὁ Κεντρικός Ναός τῶν ἈθηνῶνΟ ΑΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝπού βρίσκεται μεταξύ Λυκαβηττοῦ καί Ἐξαρχείων δέχθηκεἰσχυροτάτη βομβιστική ἐπίθεση μέ 2 μεγάλες φιάλες ὑγραερίου τῶν 500gr, πλήρειςεὐφλέκτων ὑλικῶνἩ ἔκρηξη ἔγινε ἐξ ἐπαφῆς στό ἕνα ἀπό τά μεγάλα παράθυρα τοῦ Ι. Βήματος καί τό ἀποτέλεσμα θά ἦταν τραγικό ἐάν ἡ πύρινη λαίλαπα εἰσχωροῦσε στό Ι. Βῆμα, ἔφ΄ὅσον  ἡ ζημιά θά ἦταν ἀνυπολόγιστη. Κατά ἀγαθή πρόβλεψη, μέ τήν πρόσφατη ριζική ἀνακαίνιση τοῦ Ναοῦ τά παράθυρα αὐτά εἶχαν γίνει ἀλεξίσφαιρα καί, χάριτι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Ναός σώθηκε.


Η Σύναξη των Μασώνων με φωτό και ένα Πασίγνωστο Πρόσωπο...



Οι Μασώνοι βρίσκονται παντού και πλέον δεν το κρύβουν. 


Μάλιστα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν, στις εκδηλώσεις τους λαμβάνουν μέρος και πρόσωπα «σεβαστά» στην ελληνική κοινωνία όπως...
ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας ο οποίος εξήρε το έργο των μασώνων. Ναι καλά ακούσατε. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει «σφραγίσει» το ελληνικό τραγούδι και επί δεκαετίες λειτουργεί ως πρότυπο για την κοινωνία, είναι τέκτωνας δηλαδή μασώνος. 
Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε για να φρίξετε: 

Μας πούλησαν ή μας πακετάρουν ακόμα ;


της Ελένης Παπαδοπούλου

Ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν και έχει δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο. Έχουμε φτάσει πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού είτε γιατί μας έχουν πολεμήσει οι ξένοι, είτε γιατί πολεμάμε εμείς μεταξύ μας ο ένας τον άλλον για το ποιο ΕΓΩ θα νικήσει. Κάποιοι μιλούν για την κατάρα του Έλληνα, ενώ άλλοι λίγο πιο αισιόδοξοι και πιο κοντά σε μας μιλούν για την προστασία που έχουμε σαν ελληνορθόδοξο έθνος όλα αυτά τα χρόνια από τον Θεό και σωζόμαστε πάντα. 

Η ΝΔ υπερψήφισε την χρηματοδότηση της ανέγερσης τζαμιού!!



Μετά το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων που υπερασπίστηκε με σθένος ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,

Απλά ερωτήματα για το λεγόμενο "Τέμενος"




Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

Τα κάτωθι ερωτήματα απευθύνονται σε όσους δεν διαθέτουν οποιαδήποτε εξειδικευμένη γνώση επί του θέματος, αλλά γνωρίζουν έστω κάποια βασικά μέρη της όλης υπόθεσης. Δίδονται σε ορισμένα σημεία και απαντήσεις.

Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: «Είναι στα οράματα της αριστερής κυβέρνησης να αναβιώσετε τους διωγμούς εναντίον των πιστών;»

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, με αφορμή τις επιθέσεις κατά της εκκλησίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες ημέρες.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Η είδηση ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), επιζητεί την κατάργηση του αβάτου του Αγίου Όρους, λύπησε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), συμπεριφέρεται ως υπερ-εκκλησία, με την αυθαίρετη στάση του στο θέμα του αβάτου του Αγίου Όρους. Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό αυτό το απαράδεκτο αίτημα;

Η Ευχή φωτίζει τους οφθαλμούς


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,
εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Ιούνιος 2016, αρ.φ. 179)


Όλοι οι Άγιοι, μας διδάσκουν πόσο κακό κάνει η αμαρτία στον άνθρωπο και τι δυνάμεις έχει πάνω μας. Κανένας δε μπορεί να μας απαλλάξει από τα πάθη μας και κανένας δε μπορεί να μας απαλλάξει από τις ροπές προς την αμαρτωλή ζωή παρά μόνο Ένας. Μόνο Ένας, τον οποίο πρέπει να τον βάλουμε Αρχηγό στη ζωή μας με την Ευχή, το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με» ώστε να εξαφανίζουμε, να εξολοθρεύουμε τις παγίδες του διαβόλου. Η Ευχή είναι η δυνατότερη προσευχή.

Τρεις χιλιάδες λαού αποχαιρέτισαν τον Γέροντα Σάββα αναφωνώντας συνεχώς άγιος (Βίντεο και εικόνες)

IMG_9209

Όπως ανέφερε και στην ομιλία του ο κ. Ζούμπος Κωνσταντίνος συγγενής του π. Σάββα «ο π. Σάββας επέστρεψε στα πνευματικά του παιδιά και θα μείνει για πάντα κοντά τους, αφού με την ευλογία και ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, η ταφή θα γίνει εντός του Ι. Ναού που ο ίδιος οικοδόμησε».

Προσευχή για τον Άγγελο, την Αικατερίνα και την Σταυρούλα


Στο προηγούμενο διάστημα κοιμήθηκαν εν Χριστώ τρεις αδερφοί μας για τους οποίους δεν είχα την δυνατότητα να βάλω έγκαιρα ανάρτηση. Ας τους έχουμε κι εμείς στην προσευχή μας, ο Κύριος να τους ελεήσει. Καλή ανάσταση αδέρφια:

Άγγελος
(εκκλησιαζόμασταν στην ίδια ενορία - πιστός και αξιοπρεπής - οικογενειάρχης)

Αικατερίνα
(ήταν φίλη μιας πολύ καλής φίλης, πιστή και είχε επίσης οικογένεια)

Σταυρούλα 
(διαφορετική από την Σταυρούλα της λίστας, τραγική ειρωνεία ότι ήταν γνωστές. Ήταν καθηγήτρια φιλόλογος και είχε οικογένεια)

Και οι τρεις ήταν μεσήλικες και καρκινοπαθείς.

Αν μπορείτε ανάψτε ένα κεράκι ή διαβάστε λίγο το ψαλτήρι για όλους τους κεκοιμημένους.



Ελληνική Ναυς