Ετικέτες

20.7.16

Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε την ψυχή της δούλης σου Ιωάννας


Η αδερφή μας εν Χριστώ Ιωάννα (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε στις 18/7/16 κι εχθές έγινε η εξόδιος ακολουθία. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να την αναπαύσει. Όπως είπε και εν συντομία ο άξιος ιερέας που τέλεσε την ακολουθία και που την κοινωνούσε τον τελευταίο χρόνο η Ιωάννα έζησε με δυο σημαντικά χαρακτηριστικά στο τελευταίο διάστημα της ζωής της: σιωπή και αξιοπρέπεια. 

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά της αύριο στην ενορία του.

Καλή ανάσταση Ιωάννα!

Το πολιτικόν παρασκήνιον της Συνόδου της Κρήτης


Αποκαλυπτικήν συνέντευξιν παρεχώρησεν ο υιός του κραταιού πρωτοπρεσβυτέρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου κ. Μιχάλης Καρλού­τσος εις την κ. Κάτια Τσιμπλάκη δια το CNN Ελλάδος, άνευ της συνδρομής του οποίου ως γνωστόν δεν θα διεξήγετο η Σύνοδος της Κρήτης. Εις τα όσα λέγει δεν διακρίνει κανείς αν ο ίδιος και το Φανάρι είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα… Καταφέρεται ρητώς εναντίον της Μόσχας δια κατασκευήν πλαστών γεγονότων! Διαρκείς είναι αι αιχμαί του προς την κυβέρνησιν των Σύριζα-Ανέλ προτιμών πιθανώς μίαν άλλην κυβέρνησιν, με την οποίαν να δύναται να συνεργασθή. Τέλος παραλληλίζει εμμέσως τον κ. Τραμπ με τον Τσίπραν, κάτι το οποίον αφήνει να φανή ότι κλίνει προς την κ. Χίλαρι Κλίντον. Ως επληροφορήθημεν από ανάρτησιν βίντεο εις το cnn.gr της 5ης Ιουλίου 2016:

Πρέσεβο: 370 Αλβανοί έτοιμοι να πολεμήσουν για τον Ερντογάν



Σχόλιο: Μογγόλος, Μογγόλου μάτι δεν βγάζει!!!

Οι πρόσφατες τραγικές εξελίξεις με την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος κατά της τουρκικής κυβέρνησης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αναστατώσει όχι μόνο 
τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας αλλά και αυτούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο(νότια Σερβία), γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Όποιος μας διαβεβαιώνει ότι καλούμαστε να ακολουθήσουμε δύσκολους δρόμους, δεν είναι αρεστός

 Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από αλήθεια στη ζωή μας ή από αυτό που θα θέλαμε να είναι η αλήθεια.
Ζούμε σε καιρούς δύσκολους, χωρίς αληθινή παρηγοριά. Από την άλλη στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί. Θέλουμε οι άλλοι να μας αποδέχονται γι’ αυτό που είμαστε. Συχνά αρκούμαστε στο να προσποιούνται ότι μας αποδέχονται. Και βέβαια αυτό συμβαίνει και από τη δική μας πλευρά.