Ετικέτες

16.7.16

Ενημέρωση για τον Ηλία και προσευχή για τον Κωνσταντίνο, τον Ιωάννη, τον Χρήστο και την μικρή Ανθούλα.


Ο Ηλίας χειρουργήθηκε εχθές επιτυχώς (κλικ εδώ για να θυμηθείτε). Δόξα τω Θεώ! Αν και η πρώτη μέρα ήταν πολύ δύσκολη λόγω πόνου και επίδρασης της ύπνωσης και της μορφίνης μαζί με τα πολλά σωληνάκια που ήταν συνδεδεμένα στο σώμα του, σήμερα παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα και δείχνει και καλή διάθεση. Του αφαιρέθηκε το οξυγόνο, ένα σωληνάκι που είχε στη μύτη (για να μην κάνει αναρρόφηση) και η παροχέτευση (που έβγαζε εγκλωβισμένο αίμα από την περιοχή όπου έγινε η επέμβαση). Επίσης κάθισε στο κρεβάτι για λίγα λεπτά με βοήθεια, αλλά φυσικά δεν είναι έτοιμος να περπατήσει.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ε, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;



Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Από εχθές Παρασκευή το βράδυ, όλα τα ΜΜΕ βρήκαν δουλειά και γράφουν για το πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής, την ώρα που γράφω , τα πράγματα είναι κάπως συγκεχυμένα, με την μεγαλύτερη πιθανότητα το πραξικόπημα να απέτυχε. Όταν το διαβάζετε, θα ξέρουμε σίγουρα.

Ο Ερντογάν δεν Έχει Αντίπαλο … ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ερασιτέχνες όσοι Προσπάθησαν να τον Ανατρέψουν …



Είναι γεγονός ότι η πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος απαιτεί μεγάλες ικανότητες, προκειμένου να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που ένας επίδοξος δικτάτορας πρέπει να εξασφαλίσει. Τα κυριότερα θα λέγαμε επιγραμματικά είναι:

Economist: Πώς οδηγηθήκαμε στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Το ιστορικό ενός παρ’ ολίγον πραξικοπήματος ξετυλίγει ο Economist. Τι έγινε τη νύχτα της Παρασκευής και ποιο ήταν το κλειδί για την ανατροπή μιας στρατιωτικής εξέγερσης που φάνηκε να επιτυγχάνει τους στόχους της. Το ιστορικό, η άνοδος της επιρροής του στρατού και τι μέλλει γενέσθαι.

Η Δ' Οικουμενική Σύνοδος - Γραπτό Κήρυγμα (Κυριακή Δ' Ματθαίου)

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,
εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Ιούνιος 2016, αρ.φ. 179)

Η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος

Η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει την σημερινή Κυριακή στην Δ’ Οικουμενική εν Χαλκηδόνι Ιερά Σύνοδο, όπου 650 Θεοφόροι Πατέρες αποφάσισαν αυτά που θα σας αναφέρω στη συνέχεια.

Κυριακή Δ´ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.



Κυριακή Δ´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Δ΄ Ματθαίου (17/7/2016)

Κυριακή Δ' Ματθαίου - 
Τῶν ἁγίων και θεοφόρων πατέρων 
τῆς ἐν Χαλκηδόνι Δ΄ Οἰκουμενικῆς συνόδου



ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ε´ 14 - 19