Ετικέτες

5.7.16

Ευγενία: παιδάκι με καρκίνο στα νεφρά


Η φίλη μιας πνευματικής αδελφής μας έμαθε σήμερα ότι το μικρό της κοριτσάκι, η Ευγενία, έχει καρκίνο στα νεφρά. Δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Μοναδική τους ελπίδα ο φιλεύσπλαχνος  Θεός μας, η Παναγία και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Η μητέρα της Ευγενίας μας εκλιπαρεί να προσευχηθούμε κι εμείς για την κορούλα της και φυσικά δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε παιδιά ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση των γονιών, για να προσευχηθούμε πιο θερμά προς τον Κύριο μας και Θεό μας να ελεήσει την μικρή Ευγενία και την οικογένειά της.

Και μια δική μας πρόταση: ας ενθαρρύνουμε και τα δικά μας παιδάκια να προσευχηθούν για την Ευγενία (και όποιον άλλο θεωρούμε ότι χρήζει βοηθείας χωρίς να τα κουράσουμε φυσικά). Η προσευχή των μικρών παιδιών κάτι μου λέει ότι εισακούεται πιο εύκολα...

«Μεγαλύνθητι, Νυμφίε… Ἡ ἱερολογία τοῦ θρησκευτικοῦ ὀρθοδόξου Γάμου» (ΜΕΡΟΣ Δ)

Το θαύμα του Κυρίου «ἐν Κανᾷ τῆς Γαλιλαίας» ερμηνεύεται ως έκφραση της θείας οικονομίας να εξυψωθεί και καθαγιασθεί ο θεσμός του γάμου

Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου.



Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πεις, "Τιμώρησε τον εχθρό μου", έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πια η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό. Πρώτα-πρώτα επειδή εξαρχής Τον παρόργισες, κι υστέρα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής. Αφού, δηλαδή, προσέρχεσαι για να ζητήσεις συγχώρηση αμαρτημάτων, πώς μιλάς για τιμωρία; Το αντίθετο έπρεπε να κάνεις, να παρακαλάς για τους άλλους, ώστε στη συνέχεια να παρακαλέσεις με παρρησία και για τον εαυτό σου.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ

KYRIE TΩN DYNAM.ist

Να έχεις πίστη στο Θεό και να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους. Του κόσμου τους ανθρώπους να έχεις, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα. Όσα και να πούμε, χιλιάδες κηρύγματα να ακούσετε, αν δεν έρθει το άγιο Πνεύμα για να μας στερεώσει, να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, αν δεν έρθει η χάρις του Θεού, τίποτε δεν κάνουμε. Γι’ αυτό λέει ο απόστολος Παύλος· «Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός  και ο Θεός και πατήρ ημών, ο αγαπήσας ημάς και δους παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι, παρακαλέσαι υμών τάς καρδίας και στήριξαι υμάς εν παντί λόγω και έργω αγαθώ» (Β Θεσ. 2,16-17).

Τα 200 κεφάλαια περί του πνευματικού νόμου

1. Επειδή πολλές φορές θελήσατε να μάθετε πώς ο νόμος είναι πνευματικός(1) κατά τον Απόστολο, και τι πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν εκείνοι που θέλουν να τον φυλάξουν, πάνω σ αυτό το ζήτημα θα σας πω κατά τη δύναμή μου.