Ετικέτες

23.6.16

Οικ. Πατριάρχης: «Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις»


Σχόλιο: Μέχρι εδώ σωστά. Τι γίνεται όμως όταν αποδέχεσαι τις αποφάσεις και δεν τις τηρείς;

«Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κατά Αγιορειτών



Ο Σεβ. Λαγκαδά παρεχώρησε συνέντευξιν εις την romfea.gr της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την Μ. Σύνοδον. Εις την συνέντευξιν αυτήν ο Σεβασμιώτατος εδήλωσεν ότι «είναι παραπληροφορημένοι οι Αγιορείτες», οι οποίοι αντιδρούν και ότι κακώς πολλοί «άρχισαν να αντιδρούν πριν την σύγκλησιν» της Μ. Συνόδου.
Ο Σεβασμιώτατος έχει μελετήσει τα προς ψήφισιν κείμενα; Αν τα έχη μελετήσει και δεν εγείρη ενστάσεις σημαίνει ότι συμφωνεί! Έχει κατανοήσει πλήρως τα επιχειρήματα όσων διατυπώνουν αντιρρήσεις; Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψιν ότι εις την Ιεραρχίαν «διαφωνίαι υπήρξαν μόνον δια διατυπώσεις και όχι επί της ουσίας».

Είσαι καλή σύζυγος; (Για την σύζυγο)




Περισσότερο από εκατό δασκάλους αξίζει μια καλή μητέρα!



Είναι πρόβλημα ο γάμος. Μεγάλο πρόβλημα. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πρόβλημα για τη νέα. Αλλά πρόβλημα και για τον νέο. Να παντρευτεί ο νέος. Πρέπει να παντρευτεί. Το αντίθετο είναι άρνηση
καθήκοντος. Εκτός κι αν, αντί το γάμο, προτιμήσει την αφιέρωση στο Θεό. Την ολοκληρωτική αφιέρωση. Είτε σαν μοναχός, είτε σαν Ιεραποστολικό πρόσωπο μέσα στον κόσμο. Να παντρευτεί λοιπόν, ο νέος.
Αλλά ποια να διαλέξει για σύζυγο;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Οι νέοι μπροστά στους δύο δρόμους της ζωής. Και ή έγγαμη και ή άγαμη ζωή είναι ευλογημένες.

Γέροντα, τι πρέπει να απάντηση κανείς σε νέα παιδιά που ρωτούν αν ή μοναχική ζωή είναι ανώτερη από την έγγαμη;