Ετικέτες

18.6.16

Υπέρ υγείας Βασιλείου


Ο αδερφός μας εν Χριστώ Βασίλειος, ο οποίος διανύει την έκτη δεκαετία της επίγειας ζωής του, παρουσίασε το τελευταίο δεκαήμερο σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και πλέον νοσηλεύεται. Ας προσευχηθούμε για τον αδερφό μας εν Χριστώ, ώστε ο Κύριος να τον ελεήσει και αν είναι προς το συμφέρον του να τον ενδυναμώσει, ώστε να ξεπεράσει την επιπλοκή της υγείας του.


Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε την Ιωάννα (της οποίας η κατάσταση είναι πλέον πολύ κρίσιμη)  και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

Υπέρ αναπαύσεως Χρήστου


Σήμερα έγινε η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου, θείου της συζύγου μου, ο οποίος κοιμήθηκε προχθές. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του στην ενορία του.

Αιωνία η μνήμη σου Χρήστο.

Κυριακή Πεντηκοστής: ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.


Κυριακή Πεντηκοστής


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 19/6/2016:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής της Πεντηκοστής


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ζ´ 37 - 52

Έρμη Ρωμιοσύνη! (μια ματιά στο μέλλον, διαβάζοντας Παλαμά)



Αντγος κ. Νίκος Ταμουρίδης(εα) Επίτιμος Α΄Υπαρχηγός ΓΕΣ
Ταξιδεύουμε λίγο μπροστά, στα μέλλοντα. Να δούμε τι καν' η Ελλάδα μας, εκεί λίγο πέρα από του χρόνου τα δεσμά. Τόλμημα γερό, που τρόμο μπορεί να φέρει. Μα αξίζει να δούμε. Και να λοιπόν η πατρίδα μας! Αλλά, αγνώριστη η χώρα η παινεμένη. Δεν είν' αυτή που ξέραμε. Συντρίμμια, συντρίμμια, παντού συντρίμμια και καπνός και φωτιά! Μια απέραντη φωτιά, ένα ρημαδιό, μια χαλασιά. Τίποτε όρθιο. Κι ο θρήνος διάχυτος πάνω στα μαύρα ερείπια, στα γκρεμισμένα, στα καμένα.

Τρόπος παρασκευής του πρόσφορου



Για να τελεσθεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πού είναι σκοπός της Θείας Λειτουργίας, είναι απαραίτητο ο ιερεύς να εχει το πρόσφορο.


Απο το πρόσφορο ο ιερεύς θα βγάλει το μέρος εκείνο πού θα γίνει το Τίμιο Σώμα του Κυρίου, τον «Αμνό», αλλά και τις μερίδες της Θεοτόκου, των Αγίων και των δικών μας ονομάτων (ζώντων και κεκοιμημένων) πού θα μνημονευθούν.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ;


Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶνε μία ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες ἑορτὲς τῆς πίστεώς μας, ἡ Πεν­τηκοστή· γιορτάζουμε τὰ γενέθλια τῆς ἁγίας μας Ἐκκλησίας. Εἶνε ἡ ἐκπλήρωσι τῆς ὑποσχέ­σεως ποὺ ἔδωσε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰ­ησοῦς Χριστός, ὅτι θὰ στείλῃ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅ­γιο. Ὅλα σή­μερα (ἀπόστολος, εὐαγγέλιο, τροπάρια, πρὸ παντὸς οἱ εὐχές) μιλοῦν γιὰ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο.

Γιὰ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο πρέπει κ᾽ ἐμεῖς νὰ μι­λήσουμε. Σὲ ποιόν ὅμως; ὑπάρχουν αὐτιὰ ν᾽ ἀ­κούσουν, καρδιὲς νὰ αἰσθανθοῦν; Ὁ σημερινὸς κόσμος γιὰ ἄλλα πράγματα συζητεῖ· ἂν τοῦ μι­λήσῃς γιὰ Πνεῦ­μα ἅγιο, μένει ψυχρός «Ὦ γενεὰ ἄ­πιστος» τοῦ αἰῶνος μας! (πρβλ. Ματθ. 17,17. Μᾶρκ. 9,19. Λουκ. 9,41).

Mε άρθρο του στη DailyMail ο Βρετανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάνναν καλεί τους συμπατριώτες του να τον . . . απολύσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.


Σχόλιο: Αξίζει τον κόπο να το ξαναδιαβάσουμε, ώστε να κατανοήσουμε επιτέλους τι πρεσβεύει η Ε.Ε!

Είμαι Ευρωβουλευτής και απλά σας ζητώ ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα, να με βοηθήσετε να απαλλαγώ από την άνετη και ακριβοπληρωμένη θέση μου. Παρακαλώ, απολύστε με.