Ετικέτες

31.5.16

Το Τάμα του Έθνους ανακοινώνει και προτρέπει διάδοσι και αθρόα προσέλευσι την 1.6.16


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

genadios mohamed B

Του Φώτη Μιχαήλ

Η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες , ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την υπογραφή των λεγομένων μνημονίων και την παράδοση της Πατρίδας μας αμαχητί στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, έρχονται τα γεγονότα και τα πρόσωπα της Άλωσης, να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα , να φωτίσουν τις διάνοιές μας και να μας διδάξουν ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες , ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.

Αγιά Σοφιά- Κλειώ Δενάρδου



Στίχοι: Νίκος Ελληναίος
Μουσική: Γιώργος Λημνιός
Πρώτη εκτέλεση: Κλειώ Δενάρδου

Μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης: Ένας άθεος Χίππυς συναντάει την Ορθοδοξία κι ο Ουρανός ανθίζει

4248_spanoudakis02.jpg
Συνέντευξη στον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο
23 Νοεμβρίου 2013 – Λύχνος TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣXETIKA ME THN ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 5ου “FESTIVAL ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ”



Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Χριστός ανέστη! Δυστυχώς, όμως, κάποιοι όχι μόνο δεν το πιστεύουν, αλλά το βλέπουν ως παιχνίδι... Η παραπάνω αφίσα χρησιμοποιείται στο 5ο Festival "Υπερηφάνειας" που θα διοργανωθεί σε λιγότερο από ένα μήνα (περίεργος μήνας ο φετινός Ιούνιος...). Αν και η εν λόγω εικόνα ίσως θεωρηθεί από πολλούς βλάσφημη (μιας και έχει τοποθετηθεί πάνω στον Σταυρό η σημαία των Ομοφυλοφίλων κι επίσης λόγω του ότι χρησιμοποιείται με ειρωνικό σκεπτικό από άφρονες) την δημοσιεύουμε για να μπορεί να κατανοήσει ο αναγνώστης το παρακάτω δελτίο Τύπου της Πολιτικής Παράταξης "Κοινωνία". Το ιστολόγιο μας, χωρίς να παίρνει πολιτική θέση, επικροτεί την αντίδραση της "Κοινωνίας" και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και άλλοι φορείς ή πολιτικοί σχηματισμοί.  

Να προσθέσω ότι η υπερηφάνεια είναι, αν όχι το πιο σοβαρό, ένα από τα πιο επικίνδυνα και θανάσιμα αμαρτήματα εξαιτίας του οποίου ακόμα και κάποιοι Άγγελοι έπεσαν κι έγιναν σκοτεινοί... Το να αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την απομάκρυνσή μας από την φυσική επιλογή δείχνει πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τον Θεό. Ας ευχηθούμε να λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, ώστε πολλοί από τους "χαμένους" αδερφούς μας να βρουν τον δρόμο τους και να επιστρέψουν στη στενή οδό της μετανοίας, της ταπείνωσης και της γνήσιας ΑΓΑΠΗΣ.

Προσευχή για την Σπυριδούλα





Η Σπυριδούλα είναι ένα μικρό παιδί που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά ψυχικά προβλήματα τα οποία τα εκτονώνει μέσω προκλητικής, αλλά και επικίνδυνης επιθετικής συμπεριφοράς προς τους συμμαθητές της. Η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο και οι δάσκαλοί της τα έχουν βρει σκούρα, καθώς υποτίμησαν την κατάσταση, οπότε τα πράγματα επιδεινώθηκαν.

Ας προσευχηθούμε για την Σπυριδούλα ο Θεός να την ελεήσει, να φωτίσει τους γονείς της να αλλάξουν στάση και τρόπο αντιμετώπισης, να φωτίσει τους δασκάλους και τους γονείς των συμμαθητών της να χειριστούν το ζήτημα που έχει προκύψει με σύνεση και στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες της Σπυριδούλας να δώσει υπομονή και κατανόηση.

Καλή ανάσταση Μαρία


Η αδερφή μας εν Χριστώ Μαρία (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε στις 28/5/16. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της. Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά της στην ενορία του.

Αιωνία η μνήμη σου Μαρία.

Έλενα η προσκυνήτρια: Εδώ βρήκα το Θεό - Νησιά Βαλαάμ, Ρωσία, το Αρχιπέλαγος των Μοναχών