Ετικέτες

18.5.16

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.... 19 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ....!!!


Η Ρωμανία αν πέρασεν, η Ρωμανία αν 'πάρθεν

Παγκόσμιο προσκύνημα στην εορτή Αγ. Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου του εξ Αροανίας [14-5-2016]


Τελέσαμε τὴν πανήγυρη τὸ Σάββατο 14.5.2016, πρὸς διευκόλυνση τῆς μισῆς Ἑλλάδος ποὺ ἑορτάζει τοὺς Κωνσταντίνους, Κωνσταντίνες καὶ Ἑλένες καθὼς καὶ λόγῳ τῆς κατὰ τὸ ἑπόμενο Σαββατοκύριακο ἐπετείου τῆς γενοκτονίας τῶν ἀδελφῶν Χριστιανῶν Ποντίων καὶ Ἀρμενίων.
Συλλειτούργησαν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας κ. Ἀμβρόσιος, Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνὸς καὶ πολλοὶ ἱερεῖς.

Συνεντεύξεις για το ζήτημα της Πάτμου στο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας


Από το ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας στα 91,2 FM μεταδόθηκαν δύο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις σχετικές με την πατριαρχική εντολή στη Μονή Πάτμου για την παραχώρηση ορθόδοξου ναού στους καθολικούς για την τέλεση λειτουργιών τους και τις αλλαγές με τις συνέπειες που επέφερε ο νέος Κανονισμός της Μονής. 

Στο 1ο μέρος μιλά ο κ. Κωνσταντίνος Βουτζουλίδης (πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του συλλόγου Ορθοδόξων Πατμίων "Πάτμος Ιερά") και στο 2ο μέρος μετά από μια μικρή παρέμβαση του κ. Βουτζουλίδη μιλά κυρίως ο κ. Θεολόγος Μαυρουδής (δικηγόρος και πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Πατμίων). 

Ακούστε παρακάτω τις δυο συνεντεύξεις:

«…ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ…»! (ἀπαντήσεις σέ ἀπίστους)

 «…ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ»! Αλλά τι βλέπω, τι ακούω; Θα ήθελα να μη ζω, θα ήθελα να μη έχω αυτιά, διά να μή βλέπω και ακούω αθέους και υλιστάς ανθρώπους των ημερών μας, οι οποίοι και επί τω ακούσματι του αγγελικού αυτού ύμνου ειρωνεύονται, καγχάζουν και βλασφημούν λέγοντες·

Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, Μάνδρα Αττικής

Γύρω στα 1800 κάποιος μοναχός από το Άγιον Όρος ξεκίνησε να πάει στη Μικρά Ασία όπου υπήρχαν μετόχια αγιορείτικα, φέρνοντας μαζί του και αγιογραφημένες εικόνες για να τις πουλήσει. Μια από αυτές τις εικόνες, ποιος ξέρει με πόσες νηστείες και προσευχές αγιογραφημένη, ήταν της Παναγίας της επονομαζόμενης Γοργοεπηκόου. Την εικόνα αγόρασε στη Σμύρνη μια οικογένεια ευσεβής, πού με τα χρόνια την έδινε πολύτιμη κληρονομιά σε κάθε πρωτότοκο. Έτσι ήρθε και στα χέρια της Ιφιγένειας.

Αββά Δωροθέου - Για το θείο φόβο [β΄ μέρος]: ο τέλειος φόβος


δείτε το α΄ μέρος σε χθεσινή ανάρτηση


     49.-.Αυτός είναι ο τέλειος φόβος, αλλά δεν μπορεί κανείς να φτάσει στον τέλειο φόβο, όπως πριν είπαμε, αν δεν αποκτή­σει πρώτα τον αρχικό φόβο. Γιατί λέει: Η αρχή της σοφίας είναι ο φόβος του Κυρίου(Ψαλμ. 110, 10).

Ο Πόντος των Αγίων

Ο κάπως ιδιότυπος χαρακτήρας και η διαφοροποιημένη προφορά του καλοκάγαθου Πόντιου «γέροντα» μοναχού, σ’ ένα μοναστήρι στην κεντρική Ελλάδα, προκαλούσε κάποιους φίλους μοναχούς με αφέλεια και απλότητα να τον πειράξουν καλόκαρδα για την ιδιαίτερη πατρίδα του, πού δεν έλεγε να την ξεχάσει. «Και τί είναι ο Πόντος;».
Την τελευταία φορά όμως στενοχωρήθηκε πολύ ο γέροντας…