Ετικέτες

10.5.16

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (9/5/16 - 15/5/16)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (9/5-15/5) είναι η δεύτερη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 11/5 και η Παρασκευή 13/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Παρατηρήσεις

Εκδήλωση από τους Καστροπολίτες Διδυμοτείχου


ΤΑ ΣΑΛΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ 
ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ;;; - Πάπας Φραγκίσκος σε Ευρωπαίους Ηγέτες: «Τι έχει συμβεί με εσένα Ευρώπη, μητέρα των λαών και των εθνών;

pope_prayer

Σχόλιο: Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η παπική (ε)κκλησία. Ένας πολιτικός οργανισμός! Τώρα αν εμείς (οι ταγοί μας) στα πλαίσια της " αγαπολογίας" που μας διακρίνει θέλουμε να τα βρούμε με αυτό το πολιτικό μόρφωμα τότε πολλές συμφορές θα πάθουμε!!!


Έκκληση να πέσουν τα τείχη που χτίζονται για κρατήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός συνόρων έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος το βραβείο Καρλομάγνου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Βατικανό, ενώπιον της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ανακοίνωση-πρόκληση από το ύπουλο DEB στη Θράκη…

Είδε ότι δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους κανείς και οι του τουρκόφρονου κόμματος DEB στη Θράκη, σπεύδουν με μια ανακοίνωση να διεκδικήσει το μερίδιο που της ανήκει στη δημοσιότητα, αφού η επικαιρότητα τους έχει εξοβελίσει, ενώ πρέπει να είσαι εντελώς χαζός ή ιδιοτελής για να δεχθείς ότι οι άνθρωποι αυτοί καταπιέζονται στην Ελλάδα…

Δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης της Γαύδου!

Σχόλιο: Μπορεί να λέει κάτι ,μπορεί και όχι.
Εμειναν χωρίς νερό οι 80 ακρίτες, καθώς άγνωστοι έκοψαν με πριόνι τον κεντρικό αγωγό νερού!
Χωρίς νερό έμεινε τις προηγούμενες ημέρες η Γαύδος, καθώς οι περίπου 80 κάτοικοι του νησιού βρήκαν τον αγωγό που τροφοδοτεί τις δεξαμενές και το δίκτυο ύδρευσης κομμένο με πριόνι!

Ο Άγιος Αργύριος ο Επανομίτης ο Νεομάρτυρας [11.5.1806]


Άγιος Νεομάρτυς Αργυρός,αναχωρόν από την Επανωμή -Τοιχογραφία Ναού Αγίου Αργυρίου-Φωτό:diakonima.gr

Ο Άγιος Αργύριος ο Επανομίτης ο Νεομάρτυρας [11.5.1806]
ΓΕΝΝΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ο Άγιος Νεομάρτυς Αργύριος γεννήθηκε το 1788 στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης από τον Αστέριο και τη Βασιλική, το γένος Ντουγιούδη. Λόγω της φτώχειας της οικογενείας του, σε νεαρή ηλικία ήλθε στην Θεσσαλονίκη, όπου προσλήφθηκε από κάποιον ράπτη ως βοηθός του και υπηρέτης.

Τὰ "ἄθεα" λεωφορεῖα τοῦ Λονδίνου ἔγιναν "μουσουλμανικά"!

Πρὶν μερικὰ χρόνια στὰ λεωφορεῖα στὸ Λονδίνο ὑπῆρχε ἡ ἐπιγραφή: «Δὲν ὑπάρχει πιθανῶς κανένας Θεός.
 Σταματῆστε νὰ ἀνησυχεῖτε καὶ ἀπολαῦστε τὴ ζωή σας»… Σήμερα μετὰ τὴν ἐκλογὴ τοῦ μουσουλμάνου δημάρχου τῆς πόλης τὰ πρώην "ἄθεα" λεωφορεῖα δοξάζουν τὸν Ἀλλάχ!

Ο διαχριστιανικός συγκρητισμός στο αποκορύφωμά του:ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ‘’ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜAΤΙΚΟΤΗΤΑ’’ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟSΕ

(Με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία») 

Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενιστική κοινότητα Bose της Ιταλίας 
Του   Β. Χαραλάμπους
     Ετοιμάζεται Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στη βαβέλειο οικουμενιστική κοινότητα Bose της Ιταλίας.  Ήδη προανάγγειλαν «Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα», με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Bose της Ιταλίας, από τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2016. 

Σαν τον Θωμά


Σαν τον Θωμά

Του Μοναχού Μωυσή, Αγιορείτη

Την περασμένη Κυριακή εορτάσαμε την ένδοξη του Κυρίου Ανάσταση. Ο απόηχος της μεγάλης εορτής παραμένει.
Το λαμπρό φως της μας λούζει. Ο αναστημένος Χριστός επισκέπτεται τον δύσπιστο Θωμά κι εμάς. Συγκαταβαίνει στην αδυναμία μας. Καταδέχεται να μας επισκεφθεί για να μας διώξει λογισμούς απιστίας, αμφιβολίας και φόβου.

Παραιτήθηκε ὁ Μητροπολίτης Κηφισίας ἀπό μέλος τῆς ἀντιπροσωπίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος εἰς τήν Μ. Σύνοδον.


Γιατί παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος παρητήθη από μέλος της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Μ. Σύνοδον.