Ετικέτες

24.4.16

ΤΟΤΕ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΛΩΣΗ. ΤΏΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;


Σήμερα στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από εμάς τους Ορθοδόξους, φαίνεται ότι πάψαμε πλέον να βιώνουμε την γνησιότητα της Εκκλησιαστικής Πνευματικής ζωής. Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική μας συνείδηση έχει αμβλυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που στην ουσία απλώς θρησκεύουμε.

Νηστειοδρόμιο της Μ. Εβδομάδας (25/4-1/5/2016)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Την περασμένη Παρασκευή 22/4 ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο με δυο μεγάλες εορτές (Ανάσταση του Λαζάρου και Κυριακή Βαΐων) και ακολουθεί η Μεγάλη εβδομάδα (25/4/16-30/4/16) .


Μ. Δευτέρα - Μ. Σάββατο: αυστηρή νηστεία (αλάδωτο)
Κυριακή του Πάσχα: κατάλυση εις πάντα μετά τις 2:00

Υπενθυμίζουμε ότι το Μ. Σάββατο είναι το μοναδικό Σάββατο που νηστεύουμε και το λάδι (και τον οίνο-οινοπνευματώδη). Η νηστεία λήγει τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στις 2:00 περίπου, δηλαδή μετά το πέρας της Αναστάσιμης θ. λειτουργίας. Είναι κρίμα να φύγετε νωρίτερα π.χ. στις 12:15 για να τρέξετε να φάτε λες και μιάμιση ώρα θα σας στερήσει την επιβίωση... Επίσης θα πρότεινα ακόμα και αν έχετε νηστέψει μόνο την Μ. Εβδομάδα να μην υπερβάλλετε βραδιάτικα. Μπορείτε να φάτε με μέτρο, ώστε να γίνει κάπως ομαλά η μετάβαση και να προλάβει να προσαρμοστεί ο οργανισμός σας. Πολύ περισσότερο πρέπει να προσέξουν βέβαια όσοι τήρησαν την 48-ήμερη νηστεία!

Εύχομαι να ζήσουμε τις ημέρες αυτές με μετάνοια, νηστεία (σωματική και πνευματική) και προσευχή. Ας τιμήσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την εκούσια αυτοθυσία Του και ας τον δοξάσουμε για την αγάπη Του προς εμάς και το έλεός Του. 


Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ἅγιος Παΐσιος: «Οἱ Ὀρθόδοξοι ποὺ ἔχουν ἐλαφρότητα, συγκαλοῦν Συνέδρια, γίνεται ντόρος καὶ νομίζουν ὅτι ἔτσι προβάλλουν τὴν Ὀρθοδοξία μὲ τὸ νὰ γίνουν ταραμοσαλάτα μὲ τοὺς κακοδόξους»!






Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ὁ Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης», ἔκδοση Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος», Βασιλικά Θεσσαλονίκης 2015 

Ὁ Πατὴρ Παΐσιος δὲν συμφωνοῦσε νὰ σπουδάζουν οἱ Ὀρθόδοξοι θεολόγοι στὴν Δύση, διότι ἔβλεπε τὸν κίνδυνο νὰ μεταφέρουν ἀπὸ ἐκεῖ «πνευματικὰ μικρόβια» καὶ νὰ μολύνουν τὴν ἀμώμητη Ὀρθόδοξη πίστη μας. «Τί θὰ πάτε νὰ πάρετε ἀπὸ ἐκεῖ; ἔλεγε. Αὐτοὶ δὲν ἔχουν τίποτε, τὰ ἔχουν γκρεμίσει ὄλα».

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Σχόλιο: Ενα καταπληκτικό,περιεκτικό , επιστημονικό άρθρο που αξίζει να το διαβάσουμε και να το διαδώσουμε
Χρήστου Μαλτέζου
Δρ. Χημικού,
Επιθεωρητή  Ποιότητας

Πόσες χημικές ουσίες αποτελούν απειλή για την υγεία μας και το περιβάλλον, πόσες δεν έχουν ελεγχθεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας και που μπορεί να κρύβονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;
Για ποιο λόγο κυκλοφορούν προϊόντα με χημικές ουσίες που δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλείς;